Τετάρτη 01/01/2025

Σαγανάκι με μύδια, φέτα και καπνιστή πάπρικα

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την εκδοχή του κλασικού κι αγαπημένου θαλασσινού ουζομεζέ που παντρεύει Βόρεια Ελλάδα και Καταλονία. Δεν απαιτεί πολύ χρόνο κι είναι γευστικός δυναμίτης.

Τα μύδια, σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με πιπεριά κέρατο, κρεμμύδι, σκόρδο, μυρωδικά και καπνιστή πάπρικα, που της δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα, πραγματικά απογειώνονται, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Και μετά έρχεται κι η απαραίτητη φέτα…

Υλικά
1 κιλό μύδια με κέλυφος
150 γρ. φέτα
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού βασιλικός
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα τηγάνι 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.
Σβήστε με το ούζο και ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, το θυμάρι, τον βασιλικό και την καπνιστή πάπρικα. Αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
Καθαρίστε τα μύδια και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν.
Βγάλτε την ψίχα τους και ρίξτε τη στη σάλτσα. Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο. Πασπαλίστε με τη φέτα και τον μαϊντανό.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ