Υποβολή σχεδίου διαχείρισης των περιπτέρων ζητά ο Δήμος Αγ. Νικολάου

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Την σύνταξη και υποβολή σχεδίου διαχείρισης των περιπτέρων σε διάστημα ενός μήνα, ζητά από τους ιδιοκτήτες, ο Δήμος Αγίου Νικολάου, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε Δημοτικός Αστυνομικός στην πόλη, διαπιστώνοντας αυθαιρεσίες στον χώρο που τους αναλογεί.

Είναι γνωστό, ότι τα περίπτερα είναι αστικές κατασκευές επί κοινοχρήστων χώρων προς εξυπηρέτηση του κοινού και αποτελούν μια μακροχρόνια ελληνική ιδιαιτερότητα.

Με την έννοια αυτή, καλούνται σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας τους και την άδεια κατάληψης χώρου που έχει εκδοθεί, να κρατήσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, χωρίς να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας τους, δημιουργώντας ζητήματα αισθητικής και παρεμπόδισης της ασφαλούς κίνησης πολιτών και επισκεπτών.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, σε πολλές περιπτώσεις τα περίπτερα, διασκορπίζοντας περιμετρικά εμπορεύματα, υπερβαίνουν τον χώρο που τους αναλογεί κι έτσι κρίνεται επιτακτική η εφαρμογή του υφιστάμενου κανονισμού, με στόχο την αποκατάσταση του αρχικού τους χαρακτήρα, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές για την χρήση των κοινοχρήστων χώρων που δύναται να εκμεταλλευτούν, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η υποβολή διαχειριστικού σχεδίου για την λειτουργία των περιπτέρων θα ζητηθεί και από τους περιπτεράδες και των άλλων περιοχών του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει ενιαία πολιτική και αντιμετώπιση των ζητημάτων που ανακύπτουν.

Να σημειώσουμε ότι, μετά την έγκριση των σχεδίων, για τα οποία ήδη έχει υπάρξει ενημέρωση, οι όποιες αλλαγές προταθούν, θα πρέπει να γίνουν πριν την εκπνοή του 2020 (31/12/2020).

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr