Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα» από τις 10 έως τις 12 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου.
Βασικός σκοπός του Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.ΚΕ. είναι η κριτική διερεύνηση και ο επιστημονικός διάλογος γύρω από τις επίκαιρες εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας και της ενημέρωσης, με κεντρικό άξονα αναφοράς τη λειτουργία τους πρωτίστως στον τομέα της έρευνας, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και ευρύτερα στην κοινωνία, στον πολιτισμό, στην οικονομία και στην πολιτική.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάστηκε το συνέδριο από την Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη, και την διοίκηση του ΙΑΚΕ, Ελένη Μαράκη Πρόεδρος, Μανόλη Μπελαδάκη Αντιπρόεδρος, Γιώργο Στριλιγκά Γενικός Γραμματέας, Χρήστο Ντρουμπογιάννη Ταμίας, Χριστόφορο Αρβανίτη Γραμματέας Εκδόσεων Βιβλιοθήκης και έντυπου υλικού, Γιάννη Τζωρτζάκη Γραμματέας Οργανωτικού Ηλεκτρονικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας, Ευγενία Ψαλτάκη Γραμματέας Καινοτόμων Προγραμμάτων Διεθνών Συμπράξεων και Ανταλλαγών.
Η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς Έφη Κουτεντάκη συνεχάρη την πρόεδρο κα Μαράκη και την οργανωτική επιτροπή για την πρωτοβουλία τους και επεσήμανε ότι «Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε έχει μεγάλη σημασία να μπορούμε να αναγνωρίζουμε την έγκυρη πληροφόρηση και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Επιπλέον, η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα, ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να εκπαιδευτούν ώστε να αναγνωρίζουν τα fake news και την προπαγάνδα, από όπου και αν προέρχονται.». Η Αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το ΙΑΚΕ για να αναδείξουμε από κοινού τα επίκαιρα προβλήματα και να βρούμε λύσεις μέσα από τις διαδικασίες του δημοκρατικού διαλόγου» και ευχήθηκε καλή συνέχεια στις εργασίες του συνεδρίου.
Η Ελένη Μαράκη Πρόεδρος του ΙΑΚΕ επεσήμανε:
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε στο 6ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, που έχει ως θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα. Καταφέραμε, παρόλες τις αντιξοότητες, να συναντηθούμε για άλλη μια φορά στο κορυφαίο αυτό επιστημονικό γεγονός για το Ινστιτούτο μας και, για άλλη μια φορά, να ανταλλάξουμε ιδέες και προβληματισμούς, να επιχειρήσουμε τη συγκρότηση ιδεών και προτάσεων που μπορούν να βοηθήσουν την κοινωνία μας.
Είμαστε περήφανοι και απόλυτα ικανοποιημένοι, όλοι εμείς στο Ι.Α.Κ.Ε., που φτάσαμε αισίως για έκτη συνεχή χρονιά στο ραντεβού μας με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας και του διεθνούς πεδίου των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Πολλοί από αυτούς που είχαμε προσκαλέσει και που θα θέλαμε να βρίσκονται εδώ απουσιάζουν, λόγω των δύσκολων συνθηκών και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί σε ταξιδιώτες του εξωτερικού καθώς και για λόγους προστασίας της υγείας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Βρίσκονται όμως κι αυτοί με κάποιο τρόπο παρόντες είτε συμμετέχοντας με τις εισηγήσεις τους που θα παρουσιαστούν «εξ αποστάσεως», είτε παρόντες στη σκέψη μας και μνημονευόμενοι στο λόγο μας.
Ευχαριστούμε πολύ την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Κρήτης και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, που στηρίζουν εμπράκτως και αδιαλείπτως την προσπάθειά μας, αναγνωρίζοντας την αξία και τη σημασία για την τοπική και την ευρύτερη κοινωνία της συνεισφοράς του ΙΑΚΕ. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ηρακλείου και τον Δήμαρχο κ. Λαμπρινό για την υποστήριξή τους, καθώς και τους Δήμους Μαλεβιζίου και Μινώα Πεδιάδας, και ιδιαίτερα τους Δημάρχους τους, τον κ. Μενέλαο Μποκέα και τον κ. Εμμανουήλ Φραγκάκη, και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που πρόθυμα υποστήριξαν υλικά, ηθικά και επιστημονικά τη διοργάνωσή μας».
Ο Αντιπρόεδρος του ΙΑΚΕ Μανόλης Μπελαδάκης ανέφερε:
«Είμαστε και πάλι παρόντες, αφού υπερβήκαμε πρωτόγνωρες δυσκολίες και αφού αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε προγραμματισμούς προσωπικούς και συλλογικούς και να συμβιβαστούμε με περιορισμούς που επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία μας. Παρά τις αντίξοες συνθήκες βρισκόμαστε σήμερα εδώ, πάρα πολλοί από τους παλιότερους γνώριμούς μας, αλλά και πολλοί νεότεροι και κάποιοι εντελώς νέοι, που τους γνωρίσαμε σήμερα ή θα τους ακούσουμε αύριο στις διάφορες συνεδρίες να εισηγούνται πολύ ενδιαφέροντα θέματα και να παρουσιάζουν αποτελέσματα και δεδομένα αξιόλογων και σημαντικών ερευνών και πρακτικών εφαρμογών στο χώρο της εκπαίδευσης και γενικότερα των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αναγνωρίζουμε, βέβαια, ότι εξαιτίας της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης δεν επαληθεύτηκαν οι φιλοδοξίες μας για τις συμμετοχές και τη μαζικότητα των εργασιών, έτσι όπως τις είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα συνέδρια, αλλά είμαστε βέβαιοι όλοι πως, όταν θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και αυτού του Συνεδρίου, θα μπορούμε να πούμε ότι διατηρήσαμε στο ακέραιο το επίπεδο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προηγούμενων διοργανώσεων. Εκ μέρους όλων των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Σπ. Πανταζή, καλώ όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας αλλά και τους απλούς πολίτες στις εργασίες του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, από τις 10 έως τις 11 Ιουλίου 2020, ώστε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε ιδέες, που νομίζω ότι θα είναι χρήσιμες για όλους μας».
Ο Γενικός Γραμματέας ΙΑΚΕ Γιώργος Στριλιγκάς τόνισε:
«Οι σύγχρονες συνθήκες επικοινωνίας, ενημέρωσης και πληροφόρησης αποτελούν προέκταση της ραγδαίας τεχνολογικής εξέλιξης και αναμφίβολα διέπονται από τις αντινομίες της παγκοσμιοποίησης. Επηρεάζονται από συγκροτημένες τάσεις και ανταγωνιστικά συμφέροντα, καθώς και από αστάθμητους και έκτακτους παράγοντες, όπως είναι η οικονομική κρίση και η πανδημία. Το παρόν συνέδριο φιλοδοξεί να διερευνήσει αυτές τις διαστάσεις, πρωτίστως στην εκπαίδευση, καθώς και στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Το υψηλό επίπεδο και το πλήθος των εισηγήσεων που θα παρουσιαστούν, από τετρακόσιους και πλέον εισηγητές από διάφορα εκπαιδευτικά, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, καθιστούν το Συνέδριο εξαιρετικά σημαντικό για την επιστημονική κοινότητα και τον τόπο μας και εγγυώνται την επιτυχία του».
ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Στη διαδρομή του ιστορικού χρόνου, η παραγωγή και η διαχείριση της γνώσης και της πληροφορίας, καθώς και οι διαδικασίες ενημέρωσης και επικοινωνίας, υπήρξαν πάντοτε κινητήριος μοχλός για την ιστορική και κοινωνική εξέλιξη. Η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, από μια ριζική μεταβολή των πεδίων αυτών, της λειτουργίας τους και των μεταξύ τους σχέσεων, με σημαντικές συνέπειες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό βίο. Οι συγκλονιστικές αλλαγές που σημειώθηκαν στα τελευταία χρόνια ανέδειξαν τη δυναμική της κοινωνίας της πληροφορίας, καθώς και της κοινωνίας της επικοινωνίας. Αιτιώδης παράμετρος των εξελίξεων υπήρξε πρωτίστως η γενικευμένη εισβολή των νέων τεχνολογιών πληροφορίας, ενημέρωσης και επικοινωνίας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Η μεταβολή δεν αφορά απλώς στην καθιέρωση νέων μέσων, δίαυλων και πρακτικών, αλλά αποτελεί ένα ευρύτερο και πολυδιάστατο κοινωνικό γεγονός, με σημαντικές προεκτάσεις και επιρροές στην επιστήμη, στην έρευνα, στην εκπαίδευση, στην κοινωνία των πολιτών, στη λειτουργία της αγοράς, στην πολιτική, μέχρι και στις στοιχειώδεις περιοχές της καθημερινότητας. Μέσα από τις πτυχές της παγκοσμιοποίησης, το φαινόμενο επηρεάζει ολοένα και περισσότερο ολόκληρο το φάσμα της κοινωνικής ζωής, σε μια εποχή όπου όλα αλληλοσυνδέονται. Αναδεικνύεται εδώ η αμφίδρομη σχέση και αλληλεπίδραση μεταξύ γνώσης και πληροφορίας, κατάρτισης και ενημέρωσης, κατανάλωσης και επικοινωνίας, πληροφόρησης και έρευνας, κοινωνικής συγκρότησης και εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, εμφαίνονται διάφοροι κίνδυνοι, όπως είναι η κοινωνική χειραγώγηση, η προπαγάνδα, τα λεγόμενα fake news κ.ά. Συνάμα, εγείρονται προβληματισμοί, για την προστασία της ιδιωτικότητας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, για τη διάκριση του δημόσιου από το ιδιωτικό, για τις τάσεις υπερίσχυσης της πληροφορίας έναντι της γνώσης, για την ισότιμη πρόσβαση στην πληροφορία, στη γνώση και στην ενημέρωση κ.ά.
Με αφετηρία τους παραπάνω προβληματισμούς, το Ι.Α.Κ.Ε. προχωρεί στην υλοποίηση του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του, ευελπιστώντας να φωτιστούν επιμέρους πτυχές του κεντρικού θέματος και να αποτελέσει βήμα γόνιμου επιστημονικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού διαλόγου για κάθε ενδιαφερόμενο.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Με αφετηρία το κεντρικό θέμα, το Συνέδριο εστιάζει το ενδιαφέρον του στις παρακάτω θεματικές περιοχές, χωρίς να αποκλείονται και όσες άλλες απορρέουν από τον γενικότερο τίτλο του:
Η δυναμική της επικοινωνίας
– Ιστορική αναδρομή, παρελθόν, παρόν και μέλλον
– Επικοινωνία, κοινωνική αλληλεπίδραση και εθνική συνείδηση
– Δίαυλοι, μέσα, θεσμοί και διαδικασίες
– Κοινωνικές διαστάσεις, συνέπειες και προβληματισμοί
Η κοινωνία της πληροφορίας
– Θεωρητικό πλαίσιο και σύγχρονες τάσεις
– Η διελκυστίνδα μεταξύ γνώσης και πληροφορίας
– Παραγωγή, οργάνωση, διανομή και διάδοση της πληροφορίας
– Χρήση και διαχείριση της πληροφορίας
– Σύγχρονες τεχνολογίες, δίκτυα, μέσα και πρακτικές
Σύγχρονη εκπαίδευση και κατάρτιση
– Πληροφόρηση και επικοινωνία στην εκπαίδευση
– Παιδαγωγική, εκπαιδευτική και διδακτική θεωρία
– Πολιτικές για την εκπαίδευση, προσανατολισμοί και δομές της εκπαίδευσης
– Προγράμματα Σπουδών, υποστηρικτικά και διδακτικά υλικά
– Διδακτική μεθοδολογία, διδακτικές προτάσεις, σενάρια διδασκαλίας
– Γενική παιδεία, επιστημονική εξειδίκευση και επαγγελματική κατάρτιση
– Καινοτόμα προγράμματα, νέες τεχνολογίες
– Εκπαίδευση για την αειφορία, επαγγελματικός προσανατολισμός
– Ειδική αγωγή και ενταξιακή εκπαίδευση
– Άτυπη εκπαίδευση, δια βίου μάθηση
– Εκπαιδευτικές έρευνες
Κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή
– Επικοινωνία και πληροφόρηση στον δημόσιο βίο
– Ταυτότητες και πολιτική επικοινωνία
– Διαπροσωπικές σχέσεις και επικοινωνία
– Προκλήσεις, προβληματισμοί, ζητήματα δεοντολογίας
– Δημοσιολογία και πολιτική
– Ενημέρωση, κατάρτιση και οικονομία
– Επικοινωνία και πληροφόρηση στον πολιτισμό, στην τέχνη και στη θρησκεία
– Επικοινωνία και ψυχαγωγία.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
– Ερευνητές, επιστήμονες, μελετητές
– Στελέχη της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων
– Στελέχη και εργαζόμενοι στην ενημέρωση και στην πληροφόρηση
– Στελέχη και εργαζόμενοι σε κοινωνικούς θεσμούς και στον πολιτισμό
– Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές
– Υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί ερευνητές
– Κάθε ενδιαφερόμενος που επιθυμεί να συμβάλλει με ένα γόνιμο προβληματισμό σε σχέση με το κεντρικό θέμα και τις θεματικές του Συνεδρίου.
ΜΟΡΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Στο Συνέδριο μπορεί να παρουσιαστούν:
– Εισηγήσεις (διά ζώσης και εξ αποστάσεως με ψηφιακά μέσα)
– Αναρτημένες ανακοινώσεις σε ψηφιακή παρουσίαση.
– Εργαστήρια
Στα παραπάνω εντάσσονται επιστημονικές ανακοινώσεις, έρευνες, μελέτες, καλές πρακτικές, διδακτικά σενάρια, παρουσιάσεις εκπαιδευτικού λογισμικού και υλικού κ.ά., που σχετίζονται με το κεντρικό θέμα και τις θεματικές περιοχές του Συνεδρίου. Αναλυτικές οδηγίες για τη δομή και τη μορφή των εισηγήσεων και των ανακοινώσεων θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την έγκριση των περιλήψεων που θα υποβληθούν.
Επιπρόσθετα, στις εργασίες του Συνεδρίου εντάσσονται:
– Εισηγήσεις από προσκεκλημένους ειδικούς εισηγητές
– Θεματικά συμπόσια
– Διαγωνισμός πρωτότυπης εργασίας και πρωτότυπου διδακτικού σεναρίου
– Παράλληλες εκδηλώσεις.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα βραβευτούν οι πλέον πρωτότυπες εργασίες που θα υποβληθούν για βράβευση και θα παρουσιαστούν. Συγκεκριμένα:
– Έπαινος πρωτότυπης εργασίας προπτυχιακού φοιτητή
– Έπαινος πρωτότυπης εργασίας μεταπτυχιακού φοιτητή
– Έπαινος πρωτότυπης διδακτικής ή εκπαιδευτικής πρότασης
– Θα δοθούν επίσης διακρίσεις στις εργασίες που θα ξεχωρίσουν σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προγραμματίζονται παράλληλες δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, όπως ξενάγηση στα μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, κρητική παραδοσιακή βραδιά, με στόχο τη γνωριμία, την ψυχαγωγία και την αλληλεπίδραση των συνέδρων και των συνοδών τους.
Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες του Ι.Α.Κ.Ε: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ Ι.Α.Κ.Ε.
Το Ι.Α.Κ.Ε. είναι επιστημονικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Έχει ως κύριο σκοπό την ακαδημαϊκή, θεωρητική, πρακτική μελέτη και έρευνα στους τομείς των ανθρωπιστικών, πολιτικών και κοινωνικών επιστημών. Λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μελών του, της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών και των πολιτών, για την προαγωγή, προώθηση, προβολή των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.
Στόχοι του Ινστιτούτου είναι:
– Η ανάπτυξη, η εφαρμογή και η διάχυση σε επίπεδο τοπικό, εθνικό, υπερεθνικό καινοτόμων πρακτικών που σχετίζονται με τις επιστήμες που υποστηρίζει το Ινστιτούτο.
– Η παροχή ευκαιριών εκπαίδευσης, κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε δομές δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
– Η ανάπτυξη και η διάδοση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω της εφαρμογής και χρήσης νέων τεχνολογιών και δικτύων.
– Η οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, πανεπιστήμια, φορείς τυπικής, μη τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με άλλα ινστιτούτα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, κέντρα ερευνών και οργανισμούς.
– Ο σχεδιασμός, εφαρμογή και αποτίμηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης.
– Η καλλιέργεια, προαγωγή, προβολή και μελέτη της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, αλλά και των ανθρωπιστικών, δημοκρατικών, παιδαγωγικών και πολιτισμικών αξιών και αρχών της Ευρώπης.
Από την ίδρυσή του (2014) μέχρι σήμερα, το Ι.Α.Κ.Ε. έχει μια αξιόλογη συγκομιδή δράσεων στο Ηράκλειο, την Κρήτη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ των δράσεων του Ινστιτούτου διακρίνονται τα πέντε πολύ επιτυχημένα επιστημονικά συνέδρια με κριτές, τρία πανελλήνια με διεθνή συμμετοχή και δύο διεθνή, από τα οποία έχουν εκδοθεί τα Πρακτικά. Στα Συνέδριά έχουν συμμετάσχει πολλοί πανεπιστημιακοί από διάφορα ελληνικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, πλήθος ερευνητών, επιστημόνων, στελεχών της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και της εκπαίδευσης, καθώς επίσης εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μελετητές σε θέματα ανάπτυξης, σχεδιασμού, καινοτομίας, αειφορίας, πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Το ετήσιο συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε. αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της επιστημονικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας του Ηρακλείου και της περιφέρειας Κρήτης. Επιπρόσθετα, το Ινστιτούτο έχει οργανώσει εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές ή επιστημονικές ημερίδες στο Ηράκλειο, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού. Επίσης έχει συμμετάσχει με συμπόσια και συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας σε άλλα συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Συνεχίζοντας τη δράση μας, είμαστε σε πορεία υλοποίησης του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 10-12 Ιουλίου 2020, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με κεντρικό θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα».
Περισσότερες πληροφορίες για το Ι.Α.Κ.Ε. και τις δράσεις του, δημοσιεύονται στις ιστοσελίδες μας: http://www.iake.gr και http://iake.weebly.com και https://www.facebook.com/iake.gr