Τη δική της συνταγή για σπιτική λεμονάδα μοιράστηκε η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη από την κουζίνα του σπιτιού της με την καθοδήγηση του συζύγου της Λευτέρη Σουλτάτου, ο οποίος είναι γνωστός σεφ.
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά:
400 ml χυμό λεμόνι
500 ml ζεστό νερό
180 gr. μέλι
2 κουταλιές της σούπας ανθόνερο ή ροδόνερο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε ένα μέρος του στο μέλι για να ζεσταθεί και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μέλι στο μέλι στην κανάτα με το νερό και ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθεί το αφήνουμε να κρυώσει. Αν όμως θέλουμε να την πιούμε κατευθείαν μπορούμε να ρίξουμε παγάκια.
Μετά προσθέτουμε το ζυμό από το λεμόνι, βάζουμε όσο λεμόνι θέλουμε αναλόγως με το πόσο ξινή ή γλυκιά τη θέλουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το ανθόνερο.
Δείτε το βίντεο: