Στο τραπέζι αλλαγές με μείωση των self test των μαθητών

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Για τη μείωση των self test των μαθητών από δύο υποχρεωτικά σε ένα την εβδομάδα αποφασίζει σήμερα η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί.

Συγκεκριμένα, θα τεθεί επί τάπητος η μείωση των self test στα σχολεία αλλά και γενικότερα η χαλάρωση των μέτρων. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε δηλώσεις από τη Σύρο φωτογράφισε το τέλος της μάσκας στα σχολεία.

«Εξάλλου -όπως ξέρετε- κάναμε και μόνιμους διορισμούς μετά από παραπάνω από μια δεκαετία, καλύψαμε έτσι ένα κενό μεγάλο που υπήρχε», πρόσθεσε, ενώ αναφέρθηκε και στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Από αύριο δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα self test, οι επιστήμονες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειωθούν τα self test από δύο την εβδομάδα σε ένα, έως τέλος του μήνα τόσο σε μαθητές όσο και σε καθηγητές, σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr