Τι είναι το data center για το cloud που θα φτιάξει η Microsoft στην Ελλάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Microsoft θεωρείται πλέον δεδομένη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ παρουσίασαν το σχέδιο της μεγάλης επένδυσης που θα γίνει στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής συνεργασίας #GrforGrowth.

Οπως τόνισε ο Σμιθ, πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που γίνεται στη χώρα στα 28 χρόνια παρουσίας της Microsoft στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Τι είναι το data center που θα στήσει η Microsoft στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, το Data Center (Κεντρικός Κόμβος Δεδομένων) που θα δημιουργήσει η Microsoft στην Ελλάδα θα αποθηκεύει και θα διαχειρίζεται δεδομένα cloud («νέφους»). Πρόκειται για ένα από τα πρώτα data centers που στήνει στην Ευρώπη η Microsoft και το οποίο αναμένεται να αναλάβει το cloud της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το project δημιουργίας του data center θα έχει κόστος 400 εκατ. ευρώ, όμως η πολλαπλασιαστική αξία της επένδυσης σε πλήθος τομέων της οικονομίας, ανεβάζει την αξία της επένδυσης στο 1 δισ. ευρώ.

Θέσεις εργασίας και υποδομές
Η επένδυση του data center εκτιμάται ότι θα ανοίξει άμεσα 100 θέσεις εργασίας -ατόμων με υψηλή εξειδίκευση. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, αναμένεται να δημιουργηθούν 100 επιπλέον θέσεις εργασίας από διάφορες ειδικότητες επιστημόνων.

Το data center της Microsoft θα χρειαστεί τουλάχιστον 3 με 4 κτίρια για να «τρέξει» και όπως όλα δείχνουν θα ενταχθεί στο δυναμικό της δαιδαλώδους υπηρεσίας της Microsoft με την ονομασία Azure Cloud.

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr