Τέσσερις ελληνικές προτάσεις χρηματοδοτήθηκαν σε ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα ανάπτυξης συστημάτων

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Τέσσερις διαφορετικές ευρωπαϊκές κοινοπραξίες, συντονιζόμενες από ελληνικές εταιρείες της βιομηχανίας της Αμυνας, διεκδίκησαν και πήραν χρηματοδότηση σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα ανάπτυξης καινοτόμων συστημάτων.

Την είδηση ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας. Τα 4 προγράμματα αφορούν στην ανάπτυξη συστήματος tactical UAV, λογισμικού ανίχνευσης απειλών στην κυβερνοασφάλεια, λογισμικού υποστήριξης λήψης αποφάσεων σε ζητήματα θαλάσσιας επιτήρησης και στην ανάπτυξη τακτικού συστήματος με τεχνολογίες αιχμής στις τηλεπικοινωνίες.

Συνολικά υποβλήθηκαν 40 προτάσεις από κράτη μέλη της Ε.Ε. και μετά αξιολόγηση της ευρωπαϊκής επιτροπής εγκρίθηκαν οι 16, μεταξύ των οποίων όλες οι ελληνικές προτάσεις. Σημειώνεται ότι οι δύο προτάσεις αφορούν προγράμματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO).

Με συνολικό χρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό από την Ε.Ε., 27 εκατ. ευρώ, εταιρείες, πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα και υπηρεσίες των υπουργείων θα εργαστούν εντατικά τα επόμενα πέντε χρόνια για να παρουσιάσουν σύγχρονα, καινοτόμα συστήματα, των οποίων οι διαμορφώσεις αξιολογήθηκαν με τις καλύτερες κριτικές από έμπειρους Ευρωπαίους αξιολογητές, καθώς και εγκρίθηκαν από εκπροσώπους των υπουργείων ‘Αμυνας των κρατών μελών της Ε.Ε. Είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που το ΥΠΕΘΑ συντονίζει και οργανώνει εταιρείες και πανεπιστήμια με στόχο την ενίσχυση της άμυνας της Ελλάδος, δεδομένου ότι όλες οι επιχειρησιακές απαιτήσεις έχουν προδιαγραφεί από το ΓΕΕΘΑ, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Υλοποιούνται οι εξαγγελίες Παναγιωτόπουλου για εθνικό UAV
Με την έγκριση του προγράμματος για την ανάπτυξη συστήματος tactical UAV παίρνει σάρκα και οστά η προ εξαμήνου εξαγγελία του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου περί εθνικού UAV. Θα ξεκινήσει να υλοποιείται με ελληνική σχεδίαση και με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα χρηματοδοτήσει σημαντικό κομμάτι της πρώτης φάσης που αφορά στη σχεδίασή του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν συστηματικά ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην πρωτοπορία, τόσο από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και από την επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα και τόνισε ότι η χώρα μας υποστηρίζει ενεργά την περαιτέρω ενίσχυση του ευρωπαϊκού προγράμματος βιομηχανικής ανάπτυξης που αξιοποιεί το δυναμικό της χώρας μας και ενισχύει την εθνική άμυνα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ