Τελετή-εκδήλωση μνήμης στη «Στοά Μακάσι» από την Περιφέρεια Κρήτης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Τελετή-εκδήλωση μνήμης για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Πανοσιολογιότατο, ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, π. Νικόλαο Κουνάλη, και κατατέθηκαν στεφάνια από τους: Βουλευτή Ηρακλείου Νίκο Ηγουμενίδη, Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, Αντιδήμαρχο Ηρακλείου Αριστέα Πλεύρη, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Βασίλη Βασιλειάδη που εκπροσώπησε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, ενώ παραβρέθηκαν συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό-διευθυντή του 17ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Παντελή Τσικαλάκη.

O Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης μνήμης ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, βρισκόμαστε σε ένα μνημειακό χώρο με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Η στοά Μακάσι είναι ένα «ζωντανό» μνημείο που θυμίζει σε όλους μας τον αγώνα των Κρητικών ενάντια στα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Τιμούμε τους ήρωες μας όπως πράξαμε και σήμερα, έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε τις παρακαταθήκες τους και να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά τις αξίες και τα ιδανικά τους για ελεύθερη πατρίδα».

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr