Η Ολγα Γεροβασίλη σύμφωνα με πληροφορίες είναι το πρόσωπο που θα στηριχθεί ενιαία απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και αναμένεται σήμερα να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν τελικά θα είναι υποψήφια ή όχι.
Το βράδυ της Πέμπτης αφού ο Στέφανος Κασσελάκης σήκωσε το γάντι Τσίπρα και δήλωσε έτοιμος για τετραπλές εκλογές, προέδρου και κομματικών οργάνων, λέγοντας «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», σε ουδέτερο χώρο συνεδρίασαν 8 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με πληροφορίες… έδειξαν Ολγα Γεροβασίλη για υποψήφια αντίπαλο.
Στη σύσκεψη παρόντες ήταν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.
Από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι, οι περισσότεροι κατέληξαν στην Όλγα Γεροβασίλη ως την υποψηφιότητα που σε αυτή τη φάση μπορεί να επαναφέρει το κόμμα στην πολιτική και να αποτελέσει την πιο αξιόπιστη πρόταση ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Αμέσως την κάλεσαν στο τηλέφωνο και της ζήτησαν να μπει και εκείνη στη σύσκεψη. Η κυρία Γεροβασίλη φέρεται να αποδέχθηκε την πρόκληση-πρόσκληση.
Η νυχτερινή σύσκεψη των 8 που έβγαλε Γεροβασίλη κόντρα στον Κασσελάκη -Όλο το παρασκήνιο
Χθες η Ολγα Γεροβασίλη είχε μπαράζ ραντεβού στη Βουλή. Στο γραφείο της συναντήθηκε με τον Διονύση Τεμπονέρα ο οποίος λίγο αργότερα από το βήμα του Συνεδρίου δήλωνε ότι θα παραμερίσει «για το κοινό καλό», τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιοι στηρίζουν Κασσελάκη
Η πλευρά Κασσελάκη παραμένει ως έχει, με τα στελέχη που τον στηρίζουν να είναι τα γνωστά: ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ρένα Δούρου, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Πέτρος Παππάς, η Δώρα Αυγέρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Θανάσης Οικονόμου κ.ά.
Ποιοι στηρίζουν Γεροβασίλη
Την υποψηφιότητα Γεροβασίλη, εφόσον τελικώς κατατεθεί, θα στηρίξουν όλα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας που είχαν έρθει σε ρήξη με τον κ. Κασσελάκη, πλην Τζάκρη, Τελιγιορίδου. Ο κ. Βασιλειάδης μετείχε, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, στη σύσκεψη των 8 χθες βράδυ και δήλωσε (στον ρ/σ Παραπολιτικά) ότι «δεν είναι αυτονόητη» μια νίκη Κασσελάκη.
Και ο Γιώργος Τσίπρας αναμένεται να στηρίξει την κυρία Γεροβασίλη -σε αυτή την περίπτωση θα μιλάμε για μετατόπιση από το στρατόπεδο Κασσελάκη.
Γρίφος παραμένει η στάση Παππά (ο οποίος έχει αξιόλογη εσωκομματική επιρροή και μηχανισμό). Αν και συμμετείχε στη σύσκεψη των 8 ενδεχομένως θα στηρίξει Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο αυτό είναι κάτι που πιθανότατα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.
Γρίφος και η στάση του Παύλου Πολάκη ο οποίος πιθανότατα θα κρατήσει στάση ουδετερότητας, όπως έκανε και χθες με τη δήλωσή του στη λογική της ισορροπίας.
Να σημειωθεί ότι η Ολγα Γεροβασίλη είναι ένα πρόσωπο με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που επί της προεδρίας του αλλά και στην επόμενη φάση του κόμματος μετά την παραίτησή του βρίσκονται σε διαρκή επαφή μαζί του. Η στήριξή του, αν κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές η κυρία Γεροβασίλη, απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, θα θεωρείται δεδομένη και η σύγκρουση θα λάβει χαρακτηριστικά Παλαιοπροεδρικών εναντίον Νεοπροεδρικών.
Μάχη για το πότε θα γίνουν οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και το πώς θα γίνουν
Εντωμεταξύ πριν καν οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες αλλά και πριν καν το Συνέδριο λάβει τις τελικές του αποφάσεις, οι διαφωνίες για διαδικαστικά αλλά εξαιρετικά κρίσιμα θέματα όπως η ημερομηνία των εκλογών αλλά και ο τρόπος διεξαγωγής τους φουντώνουν.
Η μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί ως προς το πότε, την ημερομηνία των τετραπλών εκλογών.
Η πλευρά Κασσελάκη επιμένει σκληρά να στηθούν κάλπες εντός 10 ημερών, κάτι το οποίο απορρίπτει η άλλη πλευρά, επιχειρηματολογώντας ότι δεν γίνεται να γίνουν 4 παράλληλες εκλογικές διαδικασίες (για πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές και Οργανώσεις) μέσα στο ελάχιστο αυτό χρονικό περιθώριο και ζητούν χρόνο.
Προβλέπεται ότι θα υπάρξει έντονη διαμάχη ως προς αυτό και ίσως καταλήξει σε μια μέση λύση, είτε δηλαδή το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου είτε το πρώτο του Απριλίου.
Ένα ακόμη πεδίο σύγκρουσης αναμένεται να είναι το πώς θα διεξαχθεί η διαδικασία: Αν, δηλαδή, θα ακολουθηθεί το «υβριδικό μοντέλο» που θέλει ο κ. Κασσελάκης, δηλαδή με φυσική παρουσία και ηλεκτρονική ψηφοφορία, ή το κλασικό που θέλει η άλλη πλευρά, καθώς διατυπώνει ενστάσεις για τη διαβλητότητα του υβριδικού συστήματος.
Πηγή: iefimerida.gr