Γιατί να αφήσετε τα κουλουράκια να μπαγιατέψουν και να πανιάσουν, όταν μπορείτε να ετοιμάσετε μια συνταγή με μόλις 5 υλικά, για ακαταμάχητα τρουφάκια με τυρί κρέμα.
Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια. Ωστόσο, τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα γλυκάκι απολαυστικό, πανεύκολο και όλο σοκολάτα.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι σοκολάτα, τυρί κρέμα και λίγο κονιάκ και το τρουφάκι θα γίνει το αγαπημένο σας γλύκισμα ώσπου να τελειώσουν τα πασχαλινά κουλουράκια. Α, κι αν συμβεί αυτό και έχετε εθιστεί, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μπισκότα, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.
Υλικά
300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, θρυμματισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα, τα καρύδια, το κονιάκ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τρουφάκια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά, ένα ένα, τα τρουφάκια. Ακουμπάμε τα τρουφάκια σε σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα.
Αν χρησιμοποιείτε τρούφα, κυλήστε τα τρουφάκια στην τρούφα πριν τα αφήσετε να κρυώσει η σοκολάτα.