Συναγερμός στην Creta Farms για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

ΣΣυρροή κρουσμάτων κορονοϊού έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Creta Farms στο Ρέθυμνο. Ειδικότερα, την προηγούμενη εβδομάδα περίπου 100 άτομα του προσωπικού υπεβλήθησαν σε rapid tests και διαπιστώθηκαν 11 κρούσματα.

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενήργησε εκ νέου rapid tests προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς του ιού στην εταιρεία και σε ένα σύνολο 286 test, τα 25 βρέθηκαν θετικά, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Όπως προκύπτει, συνολικά είναι 36 οι εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, εντείνοντας έτσι την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, αφού το Ρέθυμνο βρίσκεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά σε αλλοδαπούς εργαζομένους, κυρίως ινδικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Το ίδιο έχει συμβεί και στις στενές επαφές τους, τόσο από το επαγγελματικό τους περιβάλλον, όσο και από το οικογενειακό τους.

Τα δείγματα των μοριακών ελέγχων των κρουσμάτων, έχουν σταλεί ήδη στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού. Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr