Σάββατο 04/01/2025

Σπιτική πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Σπιτική πρασόπιτα με χειροποίητο φύλλ0

Υλικά για τη γέμιση

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3-4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά

Υλικά για το φύλλο

  • 500 γρ,αλεύρι γ.ο.χ
  • 100 ml λάδι
  • 20 ml ξύδι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 1  1/2 κ.γ αλάτι
  • 210 ml νερό
  • λάδι για το άλειμμα

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά.Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι,συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα.Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.Προσθέτουμε το μαϊντανό, το γιαούρτι, τη φέτα και τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά σε γέμιση.

Για τη ζύμη

Σε ένα μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι,τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.Χτυπάμε για 5 λεπτά. Μόλις η ζύμη αρχίσει να ενώνεται και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ σε 3 λεπτά την αφαιρούμε.Βάζουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ και το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη.Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ…..!!!!!

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ