Σιωπή Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά στη Σύνοδο Κορυφής

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Χωρίς αναφορά στα ελληνοτουρκικά και στην «αποστρατιωτικοποίηση των νησιών» η παρέμβαση Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Σε λίγη ώρα η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απολύτως τίποτα δεν ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν στην τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε ελάχιστα και επικεντρώθηκε στην ατζέντα της Συνόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτηση του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στις αναθεωρητικές του θέσεις για τα Ελληνοτουρκικά, αν και έκανε νύξεις για τα την τρομοκρατία, με αναφορές στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και το PKK. Ακόμα, αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου, με έμφαση στον πληθωρισμό που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στην ρωσική εισβολή εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Σε εγρήγορση η ελληνική πλευρά για απαντήσεις

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, έχει και… δεύτερο μέρος το απόγευμα, όμως συνολικά οι συμμετέχοντες έχουν στρέψει τα «βέλη» τους προς τον Πούτιν και τη ρωσική εισβολή στη Ρωσία. Μια παρέμβαση λοιπόν για τα ελληνοτουρκικά θέματα και τα νησιά του Αιγαίου θα έμοιαζε παράταιρη, μήνυμα που φαίνεται να έχει πάρει και ο Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη και προετοιμασμένη να δώσει απαντήσεις όταν και αν ο Τούρκος πρόεδρος θέσει θέματα που την αφορούν. Ο Τούρκος πρόεδρος άλλωστε έχει προγραμματισμένη συνάντηση και με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν, έπειτα από την οποία αναμένονται δηλώσεις του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να μιλήσει σε περίπου μια ώρα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr