Σασμός: Ακούστε το τραγούδι των τίτλων από Σταύρο Ξαρχάκο με Νίκο Ξυλούρη

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Είναι ένα από τα πιο σπουδαία και συγκινητικά τραγούδια που έχει «χαράξει» με την ερμηνεία του ο Νίκος Ξυλούρης, ερμηνεύοντας με δωρικά σπαρακτικό τρόπο τη «Χαμένη Αγάπη», σε στίχους του Ματθαίου Μουντέ με τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου.

Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, διασκεύασε αποκλειστικά για τη σειρά του ALPHA «Σασμός», με τον Νίκο Ξυλούρη να αφηγείται την ιστορία μιας εμποδισμένης αγάπης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ALPHA, “Η πιο εμβληματική φωνή της Κρήτης, αειθαλής και καθάρια, που στην αναπνοή της ανασαίνει Ελλάδα, έρχεται να μας συντροφεύσει με μια «Χαμένη αγάπη», ακουμπώντας σε μια σύγχρονη διασκευή εμπνευσμένη από το «Σασμό» κι όλες τις εικόνες που συνθέτει: την αυστηρότητα της παράδοσης με την χειμαρρώδη δύναμη του τώρα, την έχθρα με τη συγχώρεση, το μίσος με την αγάπη.

Ένα τραγούδι στα χνάρια μιας εποχής με διαφορετικό άρωμα αποκτά νέα ζωή. Γεννά εικόνες και συναισθήματα συνυφασμένα με τον άνθρωπο και τον ψυχισμό του. Και οι τίτλοι αρχής της υπερπαραγωγής του Alpha γίνονται ο καμβάς πάνω στον οποίο καλλιτέχνες σύμβολα για την Ελλάδα συγκινούν υμνώντας τον έρωτα, τον πόνο, τη ζωή.”

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr