Η συνταγή για τα μπισκότα αυτά θα σας κάνει να λιώσετε από λαχτάρα, ειδικά αν λατρεύετε τις αφράτες γεύσεις με κακάο.
Τα «ραγισμένα» μπισκότα γίνονται με πολύ απλά υλικά και θα είναι έτοιμα σε μία ώρα το πολύ (εκτός και χρειαστεί να αφήσετε τη ζύμη για κάποια ώρα στο ψυγείο), όπως αναφέρει το iefimerida.gr.
Η αφράτη, μαλακή τους ζύμη κάνει αυτές τις ρωγμές στην επιφάνειά τους που σε συνδυασμό με την καραμελωμένη ζάχαρη άχνη τα κάνουν ακαταμάχητα.
Υλικά
60γρ κακάο σε σκόνη
200 γρ ζάχαρη
60ml ηλιέλαιο
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
180 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι baking powder
70 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε το κακάο με την ζάχαρη και το ηλιέλαιο στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα, ένα και χτυπάμε ώσπου να αναμειχθούν
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και μια πρέζα αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα του κακάο ώσπου να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αν η ζύμη ήταν πολύ μαλακή αφήστε την στο ψυγείο για μία ώρα
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Πασπαλίζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα ρηχό πιάτο.
Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού από τη ζύμη, σχηματίζουμε μια μπάλα και ρολάρουμε στη ζάχαρη άχνη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλη τη ζύμη
Μοιράζουμε αραιά τα μπισκοτάκια στο ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα . Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε γιατί διαλύονται