Σάββατο 15/06/2024

Προσοχή: Η Google ετοιμάζεται να διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς Gmail

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε τρεις εβδομάδες, οποιοσδήποτε λογαριασμός Gmail δεν έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από δύο χρόνια θα διαγραφεί.

Οι λογαριασμοί Google Drive, Έγγραφα, Ημερολόγιο, Meet και Google Photos θα διαγραφούν επίσης εάν δεν ήταν πρόσφατα ενεργοί, μαζί με όλο το περιεχόμενό τους.

Στους λογαριασμούς που κινδυνεύουν να διαγραφούν θα αποστέλλονται πολλαπλές ειδοποιήσεις πριν από την κατάργησή τους. Η Google αναφέρει ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να μειωθεί ο κίνδυνος κλοπής ανενεργών λογαριασμών.

«Οι χρήστες θέλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν στο διαδίκτυο να είναι ασφαλή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει σε τεχνολογία και εργαλεία, για να προστατεύσουμε τους χρήστες μας από απειλές όπως ανεπιθύμητα μηνύματα, απάτες ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing) και κλοπή λογαριασμών», ανέφερε σε μια ανάρτησή της η Ruth Kricheli, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων της Google.

«Ακόμη και με αυτές τις κινήσεις ασφάλειας, εάν ένας λογαριασμός δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιο πιθανό να παραβιαστεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ξεχασμένοι ή αφύλακτοι λογαριασμοί βασίζονται συχνά σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχουν παραβιαστεί ή να μην έχει οριστεί έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων και να λαμβάνουν λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τον χρήστη».

Ενώ γνωρίζουμε για την επερχόμενη εκκαθάριση του Gmail εδώ και αρκετούς μήνες, όσοι δεν ενημερώνονται τακτικά για το θέμα μπορεί να το έχουν ξεχάσει. Με την εκκαθάριση να ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα, είναι σημαντικό να δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το λογαριασμό σας.

«Εάν ανησυχείτε ότι ο λογαριασμός σας πρόκειται να λήξει, το μόνο που απαιτείται για να τον διατηρήσετε είναι να συνδέεστε μία φορά κάθε δύο χρόνια»

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail ενεργό και να αποφύγετε τη μαζική διαγραφή, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνετε ενεργοί σε αυτόν. Κυρίως, πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google και στη συνέχεια να τον χρησιμοποιήσετε για να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο YouTube κ.λπ.

Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί ότι η Google δεν υπολογίζει το όνομα χρήστη και τον λογαριασμό σας ως ανενεργά όταν ξεκινήσει η μαζική εκκαθάριση του Gmail τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, το να αφήσετε να διαγραφούν παλιοί και πιθανώς παραβιασμένοι λογαριασμοί είναι κάτι περισσότερο από μια καλή κίνηση για ασφάλεια.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ