Προαγωγή σε Ομάδα Μελέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών με επικεφαλής την Kαθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

H Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χημικών – Τομέας Αναλυτικής Χημείας (European Chemical Society – Division of Analytical Chemistry – ΕuChemS-DAC), που αποτελείται από εκπροσώπους των Ενώσεων Χημείας του κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προήγαγε ομόφωνα την ομάδα δράσης «Προετοιμασία Δειγμάτων» (Sample Preparation Task Force) σε Ομάδα Μελέτης (Sample Preparation Study Group).

Επικεφαλής της Ομάδας Μελέτης είναι η Έλια Ψυλλάκη, Καθηγήτρια της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Οι Ομάδες Μελέτης είναι αφιερωμένες σε σημαντικά θέματα, ιδιαίτερης σημασίας για την EuChemS-DAC και η «Προετοιμασία Δειγμάτων» είναι πλέον μια από τις οκτώ επιλεγμένες Ομάδες Μελέτης του Τομέα Αναλυτικής Χημείας.

Η ΕuChemS-DAC Sample Preparation Study Group έλαβε από τη Γενική Συνέλευση ιδιαίτερη μνεία για τις δραστηριότητές της μιας και μόλις μετά από ένα χρόνο λειτουργίας διαθέτει μέλη από 27 διαφορετικές χώρες και έχει στηρίξει 26 δημοσιεύσεις και 10 ειδικές εκδόσεις στα πιο γνωστά επιστημονικά περιοδικά του τομέα. Έχει επίσης επιμεληθεί τη διοργάνωση ενός Εντατικού Σεμιναρίου και συνεργάζεται με δυο από τα πιο γνωστά περιοδικά γενικού περιεχομένου αναλυτικής χημείας για τη δημοσίευση άρθρων με απόψεις από τα μέλη της. Το 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά το πρώτο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του τομέα, ενώ έχει αποφασιστεί ότι το 2021 είναι αφιερωμένο στην ανάδειξη των Τεχνολογιών Προετοιμασίας Δειγμάτων με Πράσινες Τεχνικές (Green Sample Preparation).

Μετά την προαγωγή από τη Γενική Συνέλευση, η Πρόεδρος του EuChemS-DAC Professor Slavica Razic προσχώρησε τιμητικά ως μέλος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του ΕuChemS-DAC Sample Preparation Study Group.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr