Πώς θα ξυπνάει το παιδί μου πιο εύκολα για το σχολείο;

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία άρχισαν να επαναλειτουργούν και μαζί τους ξεκίνησε και η κλασική μάχη του πρωινού ξυπνήματος. Μετά από περίπου δύο μήνες το μικρό μας καλείται να προσαρμοστεί και πάλι σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και φυσικά να ξυπνάει μια συγκεκριμένη ώρα. Ορίστε λοιπόν όσα μπορούμε να κάνουμε ως γονείς ώστε να ξυπνάει πιο εύκολα για το σχολείο.

 

Ορίζουμε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου

Δεδομένου ότι τα παιδιά σχολικής ηλικίας χρειάζονται 9 έως 12 ώρες ύπνου, ως γονείς πρέπει να φροντίζουμε ώστε τα παιδιά μας να ξεκουράζονται επαρκώς. Επιλέγουμε λοιπόν μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου που ταιριάζει στην ηλικία του παιδιού (π.χ. 9.30 το βράδυ) και βάζουμε κάθε ημέρα το παιδί για ύπνο αυτήν την ώρα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως έτσι το παιδί θα αποκτήσει την αίσθηση προγράμματος και θα ξυπνάει με μεγαλύτερη ευκολία.

 

Καθιερώνουμε μια χαλαρωτική ρουτίνα πριν τον ύπνο

Αντί να αφήνουμε το παιδί να βλέπει τηλεόραση μέχρι να αποκοιμηθεί, καθιερώνουμε μια ρουτίνα που θα το χαλαρώσει και θα το προετοιμάσει για έναν ποιοτικό ύπνο. Ενθαρρύνουμε το παιδί να κάνει ένα χλιαρό ντους, του φτιάχνουμε ένα ζεστό ποτήρι γάλα (τα γαλακτοκομικά ευνοούν τον ύπνο) και του διαβάζουμε ένα παραμύθι ώστε να ηρεμήσει.

 

Κλείνουμε τα φώτα

Το έντονο φως μπορεί να υποβαθμίσει την ποιότητα ύπνου του παιδιού, γι’ αυτό φροντίζουμε να έχουμε έναν απαλό φωτισμό στο σπίτι, ακόμη και προτού κοιμηθεί το παιδί. Αν το παιδί φοβάται το σκοτάδι, αφήνουμε αναμμένο στο δωμάτιό του μόνο ένα φωτάκι ύπνου.

 

Προετοιμαζόμαστε από το προηγούμενο βράδυ

Αντί να τρέχουμε το πρωί ώστε να βρούμε τα ρούχα του παιδιού και να φτιάξουμε  τα σνακ του για το σχολείο, τα προγραμματίζουμε όλα από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, το παιδί το πρωί θα πρέπει απλώς να φορέσει τα ρούχα που έχουμε διαλέξει και εμείς δεν θα έχουμε άγχος να τα προλάβουμε όλα.

 

Φτιάχνουμε ένα θρεπτικό πρωινό

Για να κάνουμε πιο όμορφο και δελεαστικό το πρωινό ξύπνημα, φτιάχνουμε ένα θρεπτικό και νόστιμο πρωινό για το μικρό μας. Χωρίς να ξεχνάμε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το παιδί, φροντίζουμε να συμπεριλαμβάνουμε στο πρωινό του και τροφές που του αρέσουν.

Πηγή: imommy

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr