Σάββατο 28/12/2024

Πώς θα κάνετε το παιδί πιο κοινωνικό ενώ μένετε σπίτι

Η συναναστροφή του παιδιού με συνομήλικούς του ενισχύει την κοινωνική, τη συναισθηματική και τη γνωστική του ανάπτυξη, τις γλωσσικές του δεξιότητες και πολλά άλλα. Η παρουσία φίλων στη ζωή των παιδιών τόσο σημαντικές για την ψυχική τους ισορροπία και την ολοκλήρωσή τους, ώστε, σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή δεν έχουν φίλους, δημιουργείται ένα κενό που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί.

Παρόλο που το παιδί σας δεν πηγαίνει σχολείο λόγω πανδημίας, μπορείτε να αντισταθμίσετε κάπως την απομόνωσή του, βοηθώντας το να γίνει πιο κοινωνικό.

Πώς θα κάνετε το παιδί πιο κοινωνικό ενώ μένετε σπίτι

Παίξτε μαζί του

Το γεγονός ότι το παιδί δεν έχει πλέον την ευκαιρία να παίξει και να διασκεδάσει με τους συμμαθητές του έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι ευκαιρίες να εξασκήσει τις κοινωνικές του δεξιότητες. Προσπαθήστε λοιπόν να αφιερώνετε χρόνο σε καθημερινή βάση για να παίζετε μαζί τους. Δοκιμάστε να ζωγραφίσετε παρέα, να φτιάξετε το δικό σας οχυρό με μαξιλάρια, να κάνετε χειροτεχνίες ή να λύσετε ένα παζλ.

Κάντε το να γελάσει

Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να καλλιεργήσουν την αίσθηση του χιούμορ. Αυτήν την περίοδο πρέπει εσείς ως γονείς τους να αναλάβετε να τα κάνετε να γελάσουν. Δοκιμάστε να δείτε μια κωμωδία κατάλληλη για την ηλικία του παιδιού, να παίξετε με μαριονέτες και να βρείτε κωμικές στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξιοποιήστε την τεχνολογία

Αν και το παιδί σας είναι πιθανώς κουρασμένο από την τηλεκπαίδευση, μπορείτε να κάνετε τις διαδικτυακές του συνομιλίες πιο διασκεδαστικές, κανονίζοντας βιντεοκλήσεις με συμμαθητές του. Μάλιστα, η βιντεοκλήση αποδεδειγμένα συμβάλλει στη μείωση του στρες, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη διάθεση του παιδιού, ειδικά αυτήν την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν την τεχνολογία για να δει το παιδί τους φίλους του και να συζητήσει μαζί τους –περίπου όπως θα έκαναν και από κοντά. Μια καλή ιδέα είναι να ορίσετε μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της εβδομάδας που εξυπηρετεί και τα δύο παιδιά για να ανταλλάσσουν σταθερά τα νέα τους. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να ελέγχετε την πλοήγηση του παιδιού στο Διαδίκτυο και να βεβαιώνεστε ότι μιλάει πράγματι με τους συμμαθητές του.

 

Πηγή

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ