Φέτος, που το Πάσχα το περάσαμε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς συναθροίσεις και κοινωνικές συναναστροφές, το πιο πιθανό είναι να μη βάψατε πολλά κόκκινα αυγά.
Αν παρόλα αυτά δεν καταναλώθηκαν όλα, από την επόμενη μέρα κιόλας μπορούν να αξιοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Με ένα μικρό «μοντάζ», επιστρέφουν… καινούργια. Μια πρώτη ιδέα είναι να σκαρώσετε μια απλή και γρήγορη αυγοσαλάτα, κόβοντάς τα σε κυβάκια και ανακατεύοντάς τα με μερικές κουταλιές μαγιονέζας, λίγο χυμό λεμονιού, κρεμμύδι και κάπαρη.
Μια άλλη, είναι να φτιάξετε deviled eggs. Είναι πολύ εύκολο: κόψτε τα αυγά στη μέση κατά μήκος, μεταφέρετε τους κρόκους σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τους καλά με μαγιονέζα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και γεμίστε με αυτό μείγμα τα κοιλώματα που σχηματίζει το ασπράδι. Πασπαλίστε τα στη συνέχεια με λίγη πάπρικα κι είναι έτοιμα.
Τα σφιχτά αυγά ταιριάζουν στη γέμιση της πίτας· οπότε μπορείτε κάλλιστα να τα προσθέσετε σε μια χορτόπιτα ή σε μια κρεατόπιτα μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι κι άνηθο. Μπορείτε επίσης να τα αξιοποιήσετε σε κάποια σαλάτα, συνδυάζοντάς τα π.χ. με τόνο, μαρούλι, φασολάκια, ντοματίνια, ελιές κι ένα dressing μουστάρδας, ελαιόλαδου και ξιδιού ή με μαρούλι, μπέικον που το έχετε ψιλοκόψει και περάσει για λίγο από το τηγάνι ή το φούρνο για να γίνει τραγανό, ντοματίνια και αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια – το ίδιο dressing δουλεύει μια χαρά κι εδώ.
Τέλος υπάρχουν πάντα τα σάντουιτς, κι εκεί οι επιλογές είναι πολλές. Τα βραστά αυγά ταιριάζουν πολύ με φύλλα από σπανάκι και πιπεριά Φλωρίνης, ντοματίνια και λίγη γραβιέρα, όπως και με καπνιστό σολομό και μαγιονέζα ή, αν έχετε διαθέσιμη, σάλτσα horseradish (χρένου). Μια ακόμη ιδέα, όπως αναφέρει το ethnos.gr, είναι να απλώσετε πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί μισό αβοκάντο που το έχετε λιώσει με το πιρούνι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομμένα ντοματίνια και αυγό κομμένο σε μικρά κομματάκια και να το φάτε για πρωινό. Είναι ένας συνδυασμός υγιεινός κι ελαφρύς, που θα σας γεμίσει ενέργεια.