Πέντε κόλπα για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Πείτε «αντίο» στον ανεπιθύμητο επισκέπτη

Τα κουνούπια είναι ο ενοχλητικός «επισκέπτης» του καλοκαιριού, που έρχονται για να κάνουν τα βράδια σας δύσκολα. Και τον ύπνο σας ανυπόφορο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να τα κρατήσετε μακριά και μάλιστα φυσικοί και απλοί.

Δείτε παρακάτω κάποιους από αυτούς:

Λίγες σταγόνες λεβάντας

Μπορεί το άρωμα της λεβάντας να το λατρεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, τα κουνούπια όμως τη μισούν! Για να τα κρατήσετε μακριά από το σπίτι σας, προσθέστε μια σταγόνα λεβάντας σε κορδέλα την οποία μπορείτε να κρεμάσετε γύρω από το ανοιχτό παράθυρο. Τα κουνούπια σίγουρα θα το σκεφτούν δυο φορές για να μπουν.

Περισσότερη κατανάλωση σκόρδου

Αυτό βέβαια μπορεί να απωθήσει τα κουνούπια, αλλά μπορεί επίσης να αποκρούσει και τους ανθρώπους. Πάντως έχει διαπιστωθεί ότι με την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σκόρδου, το λάδι του σκόρδου απελευθερώνεται από τους πόρους σας. Αυτό το λάδι λειτουργεί σαν ένα φράγμα μεταξύ του δέρματος και διώχνει μακριά τα κουνούπια.

Λεμόνι

Δοκιμάστε να αφήσετε στο τραπεζάκι της βεράντας φέτες από λεμόνι. Η μυρωδιά του απομακρύνει τα κουνούπια!

Απομακρύνετε τυχόν λιμνάζοντα νερά

Τα κουνούπια γεννούν τα αυγά τους σε λιμνάζοντα νερά. Για τον λόγο αυτό, αποφύγετε να έχετε στη βεράντα σας, το μπαλκόνι ή τον κήπο σας πλαστικά περιτυλίγματα, κουβάδες με νερό, μουσαμάδες, ελαστικά, πιατάκια φυτών, παιχνίδια των παιδιών και φραγμένες υδρορροές.

Ναι στα φωτεινά και χαρούμενα χρώματα

Αποφύγετε τα σκουρόχρωμα ρούχα γιατί τα σκούρα χρώματα φαίνεται πως τραβάνε περισσότερο την προσοχή των κουνουπιών απ’ ότι τα ανοιχτόχρωμα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr