Παιδικό βιβλίο από τη Βικτόρια Χίσλοπ: «Το Νησί της Μαρίας»

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Το νέο, παδικό, βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ “Το νησί της Μαρίας” παρουσιάστηκε στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία και της εικονογράφου Τζιλ Έβανς, σε συνέντευξη τύπου στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Βρετανή συγγραφέας δήλωσε ότι είναι η πρώτη της απόπειρα, όσον αφορά στη συγγραφή παιδικού βιβλίου, η ιστορία του οποίου βασίζεται στο «νησί» ένα βιβλίο που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη.

Μια ιστορία με πολύ αγάπη στο συνάνθρωπο πόνο αλλά στοιχεία της Κρήτης εκείνης της εποχής. Η Σπιναλόγκα παραμένει στο επίκεντρο. «Το νησί της Μαρίας» είναι ένα παιδικό βιβλίο για όλη την οικογένεια που έχει κερδίσει ήδη το κοινό της Μεγάλης Βρετανίας.

Μιλώντας για την εμπειρία της όσον αφορά την εικονογράφηση του βιβλίου η Τζιλ Έβανς δήλωσε:

«Για να μπω στο νόημα της ιστορίας που έπρεπε να σχεδιάσω χρειάστηκε να έρθω στην Κρήτη μάλιστα μου δόθηκε η ευκαιρία ανάμεσα στα δυο λοκντάουν με τη βοήθεια της Βικτόρια να έρθω στο νησί και να επισκεφτώ τη Σπιναλόγκα, το Μουσείο Νεάπολης, να δω τα ρούχα εκείνης της εποχής, αλλά και να γνωρίσω από κοντά τους ανθρώπους του τόπου. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία που με βοήθησε να δημιουργήσω τις εικόνες που πλαισιώνουν την ιστορία του βιβλίου» κατέληξε.

«Το νησί της Μαρίας» κυκλοφορεί ήδη στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έχει προχωρήσει στην Γ´ έκδοση, στη Γαλλία στην Ιταλία, ενώ το επόμενο διάστημα θα κυκλοφορήσει στη Νορβηγία αλλά και τη χώρα μας. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στον Άγιο Νικόλαο.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr