Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκίνησε τις διαδικασίες για νέο Ειδικό Σχολείο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει θέσει ως στόχο την ανέγερση νέου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.), σε ακίνητο στην περιοχή του Δειλινού και ήδη έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συμμετείχε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου σε τηλεδιάσκεψη για αυτό το θέμα, με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Θανάση Γιάνναρη και στελέχη των αρμόδιων Υπουργείων.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συμφωνήθηκε η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) να αναλάβει την μελέτη για το καινούργιο κτίριο, ενώ όταν έρθει η ώρα θα τεθεί και το ζήτημα της χρηματοδότησης του έργου.

Το ακίνητο όπου θα κατασκευαστεί το σχολείο βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Εκάβης, Πετράκη, Κων/πόλεως και Καμπέλη Αθανασίου και εκκρεμεί απαλλοτρίωση του 10% περίπου της συνολικής έκτασης 6.945,08 τμ., η οποία και προχωρά.

Από την σύσκεψη προέκυψε ο οδικός χάρης των βημάτων που πρέπει να κάνει το επόμενο διάστημα κάθε ένας από τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να προχωρήσει το ζήτημα όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό.

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ εξέφρασαν με αίτημα τους την αναγκαιότητα να μεταστεγαστεί το σχολείο, το οποίο σήμερα λειτουργεί σε λυόμενες αίθουσες στον Άγιο Ιωάννη τον Χωστό. Με το αίτημα έχουν ήδη συμφωνήσει τόσο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η ανέγερση νέου Ειδικού Σχολείου είναι για εμάς βασική προτεραιότητα. Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες και πιστεύω ότι με την συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων μπορούμε μέσα στα επόμενα χρόνια να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο κτίριο το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.»

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr