Για ακόμη μία φορά, έντονες κατολισθήσεις διέκοψαν τη σύνδεση ανάμεσα στους οικισμούς Μύρτου και Τερτσών, στον Δήμο Βιάννου. Τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν από την πλαγιά και κατέληξαν στο οδόστρωμα, καθιστώντας κάθε διέλευση επικίνδυνη και πρακτικά αδύνατη.
Παρότι μηχανήματα του Δήμου επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στο σημείο, η εικόνα παραμένει δύσκολη. Η άσφαλτος έχει υποστεί σοβαρές φθορές και ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός επ’ αορίστον, μιας και πρόκειται για αρκετά επικίνδυνο σημείο.
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι καινούργιο. Πριν από περίπου δύο μήνες είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό πτώσης βράχων, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου, Αλέκο Παντελάκη, να κρούει τότε τον κώδωνα του κινδύνου. Όπως είχε επισημάνει, ο παραλιακός άξονας Μύρτος – Βάτος – Τέρτσα παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες κατακρημνίσεις, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο οδηγούς και πεζούς, ενώ είχε ζητήσει είτε ουσιαστική παρέμβαση με μελέτη και έργα προστασίας είτε το κλείσιμο του δρόμου.
Δύο μήνες μετά, η κατάσταση παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητη.



