Μόχλος: Ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο Λασίθι, πραγματικό ησυχαστήριο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Το απομονωμένο χωριό που αξίζει να ανακαλύψετε - Δείτε τις φωτογραφίες

O Μόχλος είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο Λασίθι, που θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει και ως πραγματικό ησυχαστήριο. Ένα χωριουδάκι που στέκει ήρεμο και γαλήνιο στην άκρη ενός όρμου και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν οι καλοκαιρινές διακοπές τους να διακατέχονται από την αύρα της Κρήτης, αλλά να είναι σχετικά απομονωμένες και απομακρυσμένες από τα υπόλοιπα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα του αγαπημένου νησιού.

Μόχλος: Ένας παραθαλάσσιος οικισμός στο Λασίθι, πραγματικό ησυχαστήριο

Η Κρήτη αδιαμφισβήτητα είναι ένας τόπος μαγικός. Με τα απίστευτα μέρη της να επιλέγονται κάθε χρόνο από ξένους αλλά και Έλληνες ταξιδιώτες, υπάρχουν ορισμένα σημεία από άκρη σε άκρη του νησιού που έχουν μείνει ακόμα ανεξερεύνητα -τουλάχιστον από το ευρύ κοινό. Ένα από αυτά τα μαγικά σημεία της πανέμορφης και λατρεμένης Κρήτης συναντάται και στο νομό Λασιθίου.

Πρόκειται για ένα μυστικό μέρος που όποιος το ανακαλύψει, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί σε αυτό ξανά και ξανά. Το ησυχαστήριο του Λασιθίου, λοιπόν, εντοπίζεται 48 χλμ. ανατολικά του Αγίου Νικολάου και 35 χλμ. δυτικά της Σητείας και ακούει στο όνομα Μόχλος.

Το παραδοσιακό χωριό, χτισμένο απέναντι από το νησάκι του Αγίου Νικολάου με το ομώνυμο εκκλησάκι που αποτέλεσε σπουδαίο Μινωικό λιμάνι, διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, με βασικότερο και σημαντικότερο στοιχείο όλων την απλόχερη, κρητική φιλοξενία των κατοίκων του.

Στο Μόχλο οι πολυτέλειες περισσεύουν, καθώς η αυθεντικότητα εδώ έχει τον πρώτο λόγο. Στο ήρεμο αραξοβόλι, λοιπόν, του Λασιθίου βρίσκονται λίγες ταβερνούλες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, καθώς και ελάχιστες καφετέριες για ένα χαλαρό, βραδινό ποτό.

Μόχλος: Οι γαλήνιες ακρογιαλιές του οικισμού

Ακριβώς μπροστά στον οικισμό συναντάται και η ομώνυμη ακρογιαλιά με άμμο και βραχώδη βυθό, ενώ ανατολικότερα συναντάται ο δεύτερος, ακόμη πιο βραχώδης, κόλπος του Μόχλου. Τέλος, 400 μέτρα δυτικά του χωριού βρίσκεται η παραλία Λιμενάρια, η οποία ενδείκνυται για απομονωμένα μακροβούτια.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr