Μάσκες με αντιβακτηριδιακή επίστρωση για ερευνητές και διοικητικό προσωπικό του ΙΤΕ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Σε δωρεά 500 μασκών προσώπου με αντιβακτηριδιακή επίστρωση, με σκοπό την προστασία των ερευνητών και του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης, προχώρησε η εταιρία PCN Materials IKE, τεχνοβλαστός του ΙΤΕ, η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση από το European Investment Fund μέσω του VC «Big Pi».

Τις μάσκες θα παραδώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και ερευνητής του ΙΤΕ καθ. Γιώργος Κυριακίδης, στον πρόεδρο του Ιδρύματος, καθ. Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, η επίστρωση με αντιβακτηριδιακή προστασία αποτελεί Εθνική πρωτοπορία με σκοπό την προστασία της Δημόσιας υγείας και των πολιτών. Αξιοποιεί την τελευταία καινοτομία της νεοσύστατης εταιρίας, η οποία διαθέτει 4 πατέντες στο αντικείμενο της φωτοκαταλυτικής αποδόμησης ρύπων της ατμόσφαιρας και καταπολέμησης παθογόνων. Η αντιβακτηριδιακή δράση έχει πιστοποιηθεί από μελέτες Ιδρυμάτων και φορέων του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και είναι αποτέλεσμα 10ετούς έρευνας.

Η εταιρία σκοπεύει σύντομα να διαθέσει στην αγορά αρκετό αριθμό από βαμβακερές μάσκες προσώπου με αντιβακτηριδιακή προστασία σε προσιτή τιμή, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για μείωση της κυκλοφορίας αερόβιων παθογόνων, κυρίως σε κλειστούς χώρους και χώρους με αυξημένο φορτίο, όπως νοσοκομεία και δομές προστασίας ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr