Σάββατο 15/06/2024

Μαίρη Χρονοπούλου: Το μπέρδεμα με την κινητή περιουσία της ηθοποιού – «Σφραγίστε το σπίτι της»

Μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί με το θέμα της κληρονομιάς της ακίνητης περιουσίας της Μαίρης Χρονοπούλου, δυο περίπου εβδομάδες από τη στιγμή που η γνωστή ηθοποιός έφυγε από την ζωή στη ΜΕΘ νοσοκομείου μετά από ατύχημα (έπεσε από σκαλιά του σπιτού της και υπέστη αιμάτωμα στο κεφάλι).

Η Μαίρη Χρονοπούλου είχε αφήσει την περιουσία της στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Σύμφωνα όμως, με το ρεπορτάζ του Γιάννη Αρμουτίδη στην εφημερίδα Espresso, εκτός από την ακίνητη περιουσία της, που το θέμα εκεί είναι ξεκάθαρο και πάει στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ασάφεια επικρατεί για την κινητή περιουσία της ηθοποιού.

Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Μαίρη Χρονοπούλου δεν είχε πολύ κοντινούς συγγενείς για να την κληρονομήσουν.

Η ηθοποιός δεν είχε εγγύτερους συγγενείς, παρά μόνο μακρινά ξαδέρφια και στενοί φίλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον νόμο, δεν δικαιούνται να την κληρονομήσουν.

Η Μαίρη Χρονοπούλου, μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει αφήσει επίσημα έγγραφα ή διαθήκη, τα οποία να επισημοποιούν την παραχώρηση της κινητής της περιουσίας. Η σπουδαία ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου φέρεται μόνο να είχε συναινέσει πριν πεθάνει στο να χρησιμοποιηθούν τα αντικείμενα του σπιτιού της από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Το σπίτι και τα αντικείμενα

Σύμφωνα με δηλώσεις του νομικού συμβούλου της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών και δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγω Δημήτρη Χατζημιχάλη, αυτό θα ισχύσει αν μετατραπεί το σπίτι όπου διέμενε η ηθοποιός σε μουσείο. Γεγονός το οποίο – σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του δικηγόρου – είχε γίνει δημόσια αποδεκτό από τον πρόεδρο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού Κώστα Γιαννόπουλο.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Χατζημιχάλης συνέταξε αίτημα, που υπέβαλε στο Ειρηνοδικείο, ζητώντας τη σφράγιση του σπιτιού όπου διέμενε η Μαίρη Χρονοπούλου, προκειμένου να καταμετρηθούν ένα προς ένα τα αντικείμενα που εμπεριέχονται σε αυτό, με εμφανή την ανησυχία να μην αφαιρεθούν ή κλαπούν, λόγω της απομονωμένης περιοχής στην οποία βρίσκεται η πολυτελής κατοικία.

Σε περίπτωση όμως που ο Κώστας Γιαννόπουλος δεν επιθυμεί να μετατραπεί το σπίτι της αείμνηστης ηθοποιού σε μουσείο, τότε πρέπει να προβλεφθεί η διαδικασία αποθήκευσης των πολύτιμων αυτών αντικειμένων.

Αυτό πρέπει να γίνει προκειμένου μεταγενέστερα να ιδρυθεί – σε διαφορετικό σημείο από το σπίτι της – μουσείο, το οποίο θα επιτρέπει στους θαυμαστές της Μαίρης Χρονοπούλου να τη θυμούνται για πάντα.

 

πηγη: newsit.gr

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ