Μ. Συντυχάκης: Δίκαιος ο αγώνας μαθητών και εκπαιδευτικών των Εσπερινών Σχολείων

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, μαθητές Εσπερινών Σχολείων της Αττικής έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Έχοντας στο πλευρό εκπαιδευτικούς, διεμήνυσαν πως δεν παραιτούνται από τα όνειρά τους για εισαγωγή σε μία σχολή, ότι θα συνεχίσουν και θα υπερασπιστούν τα Νυχτερινά Σχολεία.

Στο επίκεντρο της δράσης που ξεδιπλώνουν πολύμορφα οι μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ είναι το αίτημα να εξαιρεθούν από την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που προβλέπεται τόσο για τους υποψηφίους των Ημερήσιων όσο και των Εσπερινών Λυκείων. Οι ίδιοι τονίζουν πως αυτό στην πράξη κάνει αδύνατη την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, με δεδομένες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν εκπρόσωποι των μαθητών και σωματείων εκπαιδευτικών αναδείχτηκε πως η καθιέρωση της ΕΒΕ βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση για όλους τους υποψήφιους κάτι που ισχύει διπλά για τους μαθητές των Εσπερινών και ότι πρόκειται για μέτρο ενταγμένο στη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.

Για ταξική επιλογή της κυβέρνησης που γκρεμίζει τα όνειρα των μαθητών των Εσπερινών Σχολείων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, χαιρετίζοντας εκ μέρους του Κόμματος τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και εκπαιδευτικών των Εσπερινών Σχολείων. Αναφέρθηκε στη στάση της κυβέρνησης που εν μέσω πανδημίας και μεσούσης της σχολικής χρονιάς άλλαξε προς το δυσμενέστερο τους όρους εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση και αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ για άρση της αδικίας (Διαβάστε εδώ ολόκληρο τον χαιρετισμό).

Στο πλευρό των μαθητών και εκπαιδευτικών βρέθηκε και το Σωματείο Ηλεκτρολόγων, ενώ τη συμπαράσταση στον αγώνα τους έχουν εκφράσει Σωματεία εργαζομένων.

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και κατέθεσε υπομνήματα μαθητών και εκπαιδευτικών, χωρίς να λάβει καμία δέσμευση στο κεντρικό αίτημα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr