Λύθηκε το μυστήριο με «το αινιγματικό καλύβι στη Σελήνη» – Τι έδειξε η κοντινή φωτογραφία του κινεζικού ρόβερ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Για μέρες το ίντερνετ είχε ενθουσιαστεί με το άγνωστο σχήμα στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού

Για αρκετές μέρες το ίντερνετ είχε χάσει το μυαλό του με ένα μυστηριώδες αντικείμενο που είχε εντοπίσει το κινεζικό ρόβερ Yutu 2 στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης. Άλλωστε κάθε τι αινιγματικό που δεν εξηγείται άμεσα και εύκολα και αφορά το διάστημα συναρπάζει τον κόσμο.

Στις 6 Ιανουαρίου το κινεζικό σεληνιακό ρομποτικό όχημα Yutu 2 είχε κληθεί να διερευνήσει ένα αινιγματικό αντικείμενο, κυβικού σχήματος, στην αθέατη πλευρά της Σελήνης και το οποίο τα ΜΜΕ είχαν χαρακτηρίσει ως «μυστηριώδες καλύβι».

ΜΜΕ επιστημονικής θεματολογίας και τα οποία καλύπτουν το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, ανέφεραν ότι η ομάδα του Yutu 2 εντόπισε το αντικείμενο μετά την εξέταση μιας σειράς φωτογραφιών που τραβήχτηκαν από το όχημα. Το περίεργο αντικείμενο εθεάθη στον ορίζοντα, δίπλα σε έναν σχετικά «νεαρό» κρατήρα και σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από το ρόβερ.

 

Βράχος το «μυστηριώδες καλύβι»

Παρόλα τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας η πραγματικότητα ήταν πιο πεζή.

Το κινεζικό ρόβερ έφτασε επιτέλους αρκετά κοντά για να εξερευνήσει το αντικείμενο με το περίεργο σχήμα .Η εικόνα ενός γκρι αντικειμένου σε σχήμα κύβου στον ορίζοντα της Σελήνης δημοσιεύτηκε από το Our Space, ένα κανάλι που συνδέεται με την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το Yutu-2 όταν διέσχιζε τον μεγάλο κρατήρα Von Karman. Αναφέρθηκε τότε ότι θα χρειαστούν δύο έως τρεις μήνες για να φτάσει το ρόβερ στο αντικείμενο.

 

Εν τέλει η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν το Our Space κυκλοφόρησε ένα κοντινό πλάνο με αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν ένας απλός βράχος που βρισκόταν στο χείλος ενός κρατήρα. Ο βράχος, ωστόσο, είχε ένα περίεργο σχήμα, σημείωσε η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι η ομάδα που έλεγχε το ρόβερ από τη Γη το ονόμασε «Jade Rabbit».

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr