Η Κρήτη τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (pics)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Για ακόμη μία χρονιά η Κρήτη τίμησε με λαμπρότητα και επισημότητα παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Γόρτυνας

Με την δέουσα λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας από τον Covid-19, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στον Δήμο Γόρτυνας.

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης και ο επικεφαλής της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα», Μιχάλης Κοκολάκης, παρέστησαν στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αγίας Βαρβάρας, Θοδωρής Σαβουιδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Στέλιος Μαυρίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Μανώλης Δρετάκης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν, με κάθε επισημότητα, αλλά με περιορισμένο – λόγω του Covid-19 – αριθμό ατόμων, σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας.

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, στο Δήμο Πλατανιά

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνες δεήσεις και κατάθεση στεφάνων στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πλατανιά.

Οι Καταθέσεις στεφάνων έγιναν:

Στη Δημοτική Ενότητα Βουκολιών, στο μνημείο στην πλατεία Βουκολιών

Στη Δημοτική Ενότητα Κολυμβαρίου, στο μνημείο στην πλατεία Κολυμβαρίου

Στη Δημοτική Ενότητα Μουσούρων, στο μνημείο στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Τιμίου Σταυρού Αλικιανού

Στη Δημοτική Ενότητα Πλατανιά, στο μνημείο στον αύλειο χώρο του Αγίου Δημητρίου στον Άνω Πλατανιά και στο Μαρτυρικό Χωριό Κοντομαρί, στο μνημείο εκτελεσθέντων της 2ης Ιουνίου 1941

Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και της ομοψυχίας που επέδειξαν τότε οι πρόγονοι μας, είναι ένα διαχρονικό μήνυμα ελευθερίας, ανεξαρτησίας και αντίστασης, προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την προστασία από τη διάδοση της πανδημίας του κορωνοϊου- COVID 19.

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr