Κορονοϊός: Ο πρώτος θάνατος ασθενούς με Όμικρον στην Ελλάδα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Ο πρώτος θάνατος ασθενούς από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα καταγράφηκε το πρωί της Πέμπτης (13/1).

Μια γυναίκα με σοβαρό υποκείμενο νόσημα κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τη μεταλλάξη Όμικρον, σύμφωνα με το news4health.

Είναι ο πρώτος ασθενής που κατέληξε μετά από μάχη με τη μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας.

Τα πρώτα κρούσματα με Όμικρον σε ΜΕΘ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται δύο κρούσματα με Όμικρον, που είναι τα πρώτα στην Ελλάδα. Το ένα αφορά μια γυναίκα και το δεύτερο μια ασθενή που διασωληνώθηκε για άλλη αιτία και βρέθηκε θετική στην μετάλλαξη Όμικρον. Δεν ελέγχονται όλα τα περιστατικά για το είδος της μετάλλαξης», αποκάλυψε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Η κ. Γκάγκα συμπλήρωσε πως «κάθε χρόνο έχουμε θανάτους και στην Ελλάδα από την γρίπη. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πως η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο, γι΄ αυτό είναι σημαντικό οι ευπαθείς ομάδες και όσοι είναι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν, οι τριπλά εμβολιασμένοι έχει αποδειχθεί πως είναι καλά θωρακισμένοι».

Επίσης, η κυρία Μίνα Γκάγκα, όσον αφορά τα φάρμακα για τον κορονοϊό, τόνισε: «Ξεκινάμε τη χορήγηση των αντιικών χαπιών και θα δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά. Δεν έχει δοθεί άδεια και ο ασθενής θα υπογράφει. Αύριο θα ανοίξει η πλατφόρμα. Οι γιατροί θα συνταγογραφούν στις ίδιες ομάδες ασθενών. Θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία είτε από τα φαρμακεία των ασθενών. Είναι για τις ίδιες κατηγορίες ασθενών».

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr