Κορωνοϊός: Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ με πράσινες ζώνες -Ο νέος χάρτης του ECDC

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Σε πιο ασφαλή θέση από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ βρίσκεται η Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την έξαρση του κορωνοϊού, σύμφωνα με το ECDC.

Το ECDC δημοσιοποίησε το νέο εβδομαδιαίο χάρτη, όπου απεικονίζεται ο σύνθετος δείκτης του για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη. Το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονται λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 άτομα πληθυσμού και πως η θετικότητα των τεστ είναι κάτω από το 4%. Το πορτοκαλί, ομοίως, αντιστοιχεί σε κάτω από 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, με τον δείκτη θετικότητας μεγαλύτερο του 4% ή με τα νέα κρούσματα να κυμαίνονται από 25 έως 150 ανά 100.000 άτομα και με τον δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Το κόκκινο σημαίνει ότι καταγράφονται πάνω από 50 κρούσματα (ανά 100.000) και ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 4% ή ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τα 150 ανά 100.000. Τέλος, το γκρι χρώμα υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες ή ο ρυθμός των τεστ είναι χαμηλότερος από 300 ανά 100.000 πληθυσμού.

Η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που παραμένουν στο πορτοκαλί αλλά έχοντας και πράσινες ζώνες, όπως αναφέρει το iefimerida.gr. Δείτε το νέο χάρτη του ECDC για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη:

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr