Καυτερές τροφές: Τέσσερις λόγοι να τις εντάξετε στη διατροφή σας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Είτε μας αρέσουν είτε όχι οι καυτερές τροφές φαίνεται πως βελτιώνουν την υγεία μας και έχουν πολλά περισσότερα οφέλη απ’ όσα μπορεί να φανταζόμασταν.

Σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών οι πικάντικες τροφές εφόσον καταναλώνονται σχεδόν κάθε μέρα, μειώνουν κατά 14% τον κίνδυνο θανάτου. Επίσης, έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, καθώς και από καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις, όπως αναφέρει το vita.gr.

Αναλυτικότερα οι λόγοι που θα μας πείσουν να τις εντάξουμε στη διατροφή μας:

Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Τα καυτερά βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Όσοι τρώνε καυτερά αναφέρουν επίσης ότι αισθάνονται λιγότερο πεινασμένοι και έχουν λιγότερες λιγούρες για αλμυρές, λιπαρές και γλυκές τροφές.

Ωφελούν την καρδιά: Οι καυτερές πιπεριές μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου μέσω της μείωσης των επιπέδων της LDL «κακής» χοληστερόλης και της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος. Η καψαϊκίνη ερευνάται από τους επιστήμονες για την ικανότητά της να αντιμετωπίζει προβλήματα του κυκλοφορικού, σκλήρυνσης των αρτηριών και ανώμαλου καρδιακού ρυθμού. Οι καυτερές πιπεριές περιέχουν έναν εντυπωσιακά μακρύ κατάλογο αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι γνωστό ότι προλαμβάνουν τη γήρανση.

Προστατεύουν το στομάχι: Η καψαϊκίνη σκοτώνει το ελικοβακτήριο του πυλωρού (H. pylori) το οποίο εντοπίζεται στο στομάχι και προκαλεί έλκη. Ασιατική μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν κυρίως κινέζικα φαγητά, τα οποία περιέχουν λιγότερη καψαϊκίνη, εμφάνιζαν έλκη με τριπλάσια συχνότητα από όσους προτιμούσαν την Ινδική κουζίνα ή την κουζίνα της Μαλαισίας, που είναι πιο καυτερές.

Καθαρίζουν τα ιγμόρεια: Η καψαϊκίνη της καυτερής πιπεριάς είναι παρόμοια με μια ένωση που χρησιμοποιείται σε πολλά αποσυμφορητικά. Όσο πιο καυτερή είναι η τροφή, τόσο καλύτερα για τη μύτη σας. Εκτός της ρινικής αποσυμφόρησης που προκαλούν, οι καυτερές πιπεριές περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει το βλεννογόνο της μύτης και αποτρέπει την είσοδο μικροβίων στο σώμα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr