Κατώτατος μισθός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για αύξηση πάνω από 50 ευρώ το μήνα

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 και στις 11:00 θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εργασίας. Η αύξηση αναμένεται να είναι πάνω από 50 ευρώ το μήνα, και να κυμαίνεται κοντά στα 770 ευρώ.

«Έχουμε λογαριάσει και τον πληθωρισμό και την αύξηση του ΑΕΠ, και άλλα μεγέθη όπως είναι η παραγωγικότητα και θα παρουσιάσουμε κάτι που θα είναι κοινωνικά δίκαιο αλλά και υπεύθυνο» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κωστής Χατζηδάκης το βράδυ της Πέμπτης (16.03.2023) για την αύξηση του κατώτατου μισθού, την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε, σχετικά με τα επιδόματα που θα συμπαρασύρει η αύξηση του κατώτατου μισθού, ότι «το επίδομα ανεργίας και τα οικογενειακά επιδόματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr