Η Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης Διονυσία Κολοκοτσά προσκεκλημένη συντάκτρια ειδικής έκδοσης του Scientific Reports για τις Ευφυείς Πόλεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

H Διονυσία Κολοκοτσά, Καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλος της Συντακτικής Ομάδας του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού Scientific Reports [Nature], συμμετέχει ως προσκεκλημένη συντάκτρια Ειδικής Έκδοσης/Συλλογής του Επιστημονικού Περιοδικού για το αντικείμενο των Ευφυών Πόλεων σε συνεργασία με τους καθηγητές Prof. Anna Laura Pisello [University of Perugia, Italy], Prof. Joel J.P.C. Rodrigues [Federal University of Piauí (UFPI), Brazil | Instituto de Telecomunicações, Portugal] και Prof. Tomonobu Senjyu [University of the Ryukyus, Japan].

Σήμερα, πάνω απο το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις πόλεις και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες δεκαετίες. Αυτή η αδιάκοπη ανάπτυξη παρουσιάζει σαφώς πολύπλευρες προκλήσεις καθώς διαμορφώνονται οι πόλεις του μέλλοντος. Το πώς επιλέγουμε να διαχειριστούμε την αστικοποίηση και να σχεδιάσουμε τις πόλεις έχει σημαντικές συνέπειες για τον πλανήτη μας.

Η Ειδική Έκδοση από το περιοδικό Scientific Reports στοχεύει στην αναζήτηση τεχνολογιών, μηχανισμών εξέλιξης και αναπτυξιακών στρατηγικών, ώστε οι πόλεις του μέλλοντος να είναι ασφαλείς, ανθεκτικές και βιώσιμες (Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών), συγκεντρώνοντας διεπιστημονική έρευνα από τους χώρους της ψηφιακής τεχνολογίας, της έξυπνης διαχείρισης, της ενσωμάτωσης πρασίνου στον πολεοδομικό σχεδιασμό, της αυτοματοποίησης κατασκευών, καθώς επίσης και της διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην κινητικότητα, της διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση των φυσικών καταστροφών.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr