Σάββατο 15/06/2024

Κάθειρξη από το Εφετείο στον Στάθη Παναγιωτόπουλο για ροζ βίντεο

Για κακούργημα κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος καταδικάστηκε για την ανάρτηση ροζ βίντεο, μετά την καταγγελία πρώην συντρόφου του. Του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής υπό τους εξής όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.

Στη δευτεροβάθμια δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε ότι το αδίκημα τελέστηκε στην κακουργηματική του μορφή, δηλαδή κρίθηκε ένοχος για: «παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, με σκοπό βλάβης».

Κατά την απολογία του, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι αυτός ανέβασε το επίδικο βίντεο, στο διαδίκτυο.

«Το έκανα από το πάθος μου. Δεν είχα σκοπό να της προκαλέσω καμία βλάβη. Δεν σκόπευα να βλάψω την υπόληψη της καταγγέλλουσας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

H εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για κακούργημα, καθώς έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να βλάψει την παθούσα.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε 5ετή φυλάκιση και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ στον πρώην τηλεπαρουσιαστή,
ο οποίος κρίθηκε ένοχος για παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Η πρωτόδικη ποινή ανεστάλη, υπό όρους καθώς ο κατηγορούμενος είχε υποβάλει έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Οι δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου αποφάσισαν ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκαν ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών όμως άσκησε έφεση υπέρ του νόμου γιατί έκρινε ότι έπρεπε να δικαστεί για κακούργημα.

Η 31χρονη καταγγέλλουσα κατέθεσε στη δική η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

Τα αδικήματα τελέστηκαν τη χρονική περίοδο 2016-2019, ενώ η καταγγέλλουσα είχε σχέση με τον κατηγορούμενο μέχρι το 2018.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ