Τρίτη 05/12/2023

Ήρθε στην Ελλάδα η συνδρομή για Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις

Αναλυτικά οι επιλογές που προσφέρονται στους χρήστες

Tελικά ήρθε και στην Ελλάδα η προαιρετική συνδρομή σε Facebook και Instagram, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα social media χωρίς διαφημίσεις.

Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν τρία διαφορετικά πακέτα, με μόνο το ένα να είναι δωρεάν. Συγκεκριμένα, αν κάνουν δωρεάν χρήση θα βλέπουν εξατομικευμένες διαφημίσεις, δηλαδή θα επικρατεί η τωρινή κατάσταση, όπου χορηγούμενα προϊόντα εμφανίζονται ανάμεσα στις αναρτήσεις. Ωστόσο, αν επιλέξουν να πληρώσουν, δεν θα βλέπουν καμία διαφήμιση.

Αν κάποιος κάνει εγγραφή μέσω browser θα πληρώσει 9,99 ευρώ, ενώ αν κάνει εγγραφή μέσω iOS ή Android θα δώσει 12,99 ευρώ, λόγω των χρεώσεων που θέτουν Apple και Google.

Μέχρι την 1η Μαρτίου 2024, η αρχική συνδρομή καλύπτει όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς στο Κέντρο Λογαριασμών ενός χρήστη. Ωστόσο, από την 1η Μαρτίου 2024, θα ισχύει μια πρόσθετη χρέωση 6 ευρώ (για εγγραφή μέσω browser) και 8 ευρώ (για εγγραφή μέσω iOS ή Android) για κάθε επιπλέον λογαριασμό που αναφέρεται στο Κέντρο Λογαριασμών ενός χρήστη.

Ακολουθούν εικόνες από το Facebook, που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Meta ενημερώνει τους χρήστες της, αλλά και οι επιλογές που μπορούν να διαλέξουν:

Υπενθυμίζεται, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει στη Meta να να μην χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών για στοχευμένες διαφημίσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο, η εταιρεία έβγαζε χρήματα, τα οποία κέρδιζε από κόσμο που δεν εργάζονταν για λογαριασμό της.

Η Meta λοιπόν, ανακοίνωσε χρήστες δύο ταχυτήτων, αφού όσοι επιλέξουν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις εφαρμογές, λαμβάνουν επίσημα υπόψιν ότι η εταιρεία θα αντλήσει τα δεδομένα τους.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ