Ηράκλειο: Εγκαινιάζεται Post Covid ιατρείο στο Βενιζέλειο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ιατρείο για τους πρώην ασθενείς με covid 19 εγκαινιάζεται αυτό το μήνα στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου. Πρόκειται για μια παροχή που δημιουργήθηκε από την κλινική παρατήρηση που θέλει τους post covid ασθενείς, δηλαδή τους ασθενείς που ανάρρωσαν από τον κορονοϊό, να φέρουν ακόμα υπολείμματα της νόσου στον οργανισμό τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιστορικού νοσοκομείου του Ηρακλείου, στόχος του Post-COVID ιατρείου είναι να παρακολουθήσουμε τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του COVID-19 δεδομένου ότι πρόκειται για μία λοίμωξη που πλέον γνωρίζουμε ότι επηρεάζει σοβαρά την αναπνευστική λειτουργία και επιπλέον άλλα όργανα και συστήματα.

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν με το εξιτήριό τους προγραμματισμένο ραντεβού για αρχικό έλεγχο στις 4-8 εβδομάδες με κλινική εκτίμηση από Παθολόγο και Πνευμονολόγο, πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, λειτουργικές δοκιμασίες αναπνοής και απεικονιστικό έλεγχο με αξονική τομογραφία πνεύμονα στις 12 εβδομάδες σύμφωνα με τα παγκόσμια πρωτόκολλα παρακολούθησης.

Θα υπάρχει δυνατότητα παραπομπής και συνεκτίμησης με άλλες ειδικότητες όπως, καρδιολόγου, νευρολόγου, νεφρολόγου ή ψυχιάτρου όποτε κρίνεται απαραίτητο, ενώ τέλος, προσδοκία του ιατρείου είναι “να ανταποκρίνεται και σε αιτήματα συμβουλευτικής ή σε παραπομπές από ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας”, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του νοσηλευτιικού ιδρύματος.

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη στο χώρο του αντιφυματικού ιατρείου στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Το ιατρείο στελεχώνεται από την πνευμονολόγο Ειρήνη Πασπαράκη, την παθολόγο Μελίνα Καβουσανάκη Μελίνα και τον καρδιολόγο Σταμάτη Σταυράκη Σταμάτη.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr