Ηράκλειο: Απολογούνται οι οκτώ συλληφθέντες για την υπόθεση τοκογλυφίας και εκβίασης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί, προκειμένου να απολογηθούν, οι 8 συλληφθέντες για το μεγάλο κύκλωμα τοκογλυφίας το οποίο, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Οι απολογίες των οκτώ έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες, ανάμεσά τους οι πράξεις της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, καθώς και της τοκογλυφίας και νομιμοποίησης εσόδων από ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αρχηγικός ρόλος αποδίδεται στον 47χρονο Ηρακλειώτη, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Τόσο στον ίδιο, όσο και σε βάρος δύο Αλβανών, 30 και 32 ετών, οι οποίοι φέρονται να συναποτελούν με τον πρώτο τον “σκληρό πυρήνα” της οργάνωσης, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Μεταξύ άλλων, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκβίαση από κοινού και κατά μόνας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και άπαξ τελεσθείσα με σωματική βία και απειλές, τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr