Γνωρίστε τους Yaba Travellers: To ζευγάρι από την Κρήτη που γυρίζει τον κόσμο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Οι άνθρωποι που μας εμπνέουν να γνωρίσουμε τον κόσμο είναι σαν τη Βασιλική και τον Γιώργο. Γεμάτοι αγάπη ο ένας για τον άλλο, μα και πάθος για την εξερεύνηση κάθε γωνιάς του κόσμου.

Οι Yaba travellers (yaba είναι μια δική τους προσωπική έκφραση) γυρνούν τον κόσμο και μας μεταδίδουν τις εμπειρίες τους μέσω των social media και της ιστοσελίδας τους. Με αφετηρία την γενέτειρά τους, Κρήτη, φτάνουν μέχρι την Ινδονησία και την Κόστα Ρίκα, χαρίζοντάς μας όμορφες εικόνες και μεταδίδοντας την εμπειρία τους από τον κάθε τόπο με σεβασμό και απλότητα, όπως αναφέρει το diakopes.gr.

“Έχει σημασία, όπου και αν είναι να μπορείς να απολαύσεις τα μικρά πράγματα. Τον πρωινό καφέ με θέα το βουνό. Τον ήλιο να φέγγει στο πρόσωπο σου, ενώ η θάλασσα βρέχει τις πατούσες σου. Να είσαι παρών σε αυτές τις στιγμές.”

  • Πώς γνωριστήκατε και ποιο ήταν το πρώτο σας ταξίδι ως ζευγάρι;

Γνωριστήκαμε στην εργασία μας, δηλαδή ήμασταν συνάδελφοι. Το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό μαζί ήταν στην Ινδονησία και στην Σιγκαπούρη, όπου ήταν και το πιο σημαντικό. Εκεί αποφασίσαμε να περάσουμε την ζωή μας μαζί, αλλά εκεί γεννήθηκε και η ιδέα του yabatravellers.com.

  • Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το blog σας και γιατί; Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο σας βοηθά και αν ναι πώς;

Αναζητούσαμε να καταπιαστούμε με κάτι δημιουργικό, αλλά κυρίως με κάτι που μας ενδιέφερε. Επίσης, υπήρχε ένα κενό στις ταξιδιωτικές πληροφορίες για το ελληνικό κοινό κάτι που βιώσαμε και οι ίδιοι αναζητώντας πληροφορίες για τα ταξίδια μας. Έτσι κάπως ξεκίνησε η ιδέα του travel blog, κάτι που στο εξωτερικό βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Να καταγράφουμε πληροφορίες, αλλά να εμπνέουμε και κόσμο να ταξιδεύει περισσότερο. Η αλληλεπίδραση με τον κόσμο είναι ζωτικός παράγοντας για αυτό που κάνουμε. Ο κόσμος σου δίνει το feedback και σου δίνει και την δύναμη να συνεχίζεις μέσα από την στήριξη του.

  • Η πανδημία σας επηρέασε –ειδικά κατά το προηγούμενο έτος- στα ταξίδια σας;

Ναι, βεβαίως και μας επηρέασε όπως και όλο τον κόσμο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το είδαμε σαν μία ευκαιρία ανασυγκρότησης και εν τέλη ήταν κάτι που χρειαζόμασταν και μας βοήθησε να ξεκινήσουμε και πάλι δυναμικά. Βεβαίως ταξιδέψαμε αυτό τον έναν χρόνο εντός Ελλάδος όταν επιτρεπόταν.

  • Αν σας έλεγα να φανταστείτε πώς θα είναι και πώς θα ζουν οι yaba travelers σε 5 χρόνια από τώρα, τι θα λέγατε;

Θα λέγαμε ότι η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες και εκπλήξεις αρκεί να είσαι ανοιχτός για να τις δεις. Μας αρέσει το μυστήριο που επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτή την στιγμή θα λέγαμε ότι θα θέλαμε στο μέλλον να ζούμε κάποιους μήνες νομαδικά ταξιδεύοντας και κάποιους μήνες να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Εννοείται ότι θα θέλαμε και business wise οι yabatravellers να έχουν ανοίξει και άλλο τα φτερά τους.

  • Αν σε ένα από τα ταξίδια σας γνωρίζατε έναν άνθρωπο που δεν είχε ιδέα από το πώς είναι η Ελλάδα. Σε ποιο μέρος της χώρας θα του λέγατε να πάει πρώτη φορά για να αντιληφθεί όσο καλύτερα γίνεται τι εστί ελληνική γη, γεύσεις και ό,τι άλλο θεωρείτε εσείς ότι χαρακτηρίζει την χώρα μας.

Θα του λέγαμε να ξεκινήσει από την Αθήνα για μία εισαγωγή στην ελληνική ιστορία, την αρχαιότητα και την μυθολογία. Από εκεί και πέρα ανάλογα τον πόσο χρόνο θα είχε να διαθέσει θα προτείναμε κάποιο ελληνικό νησί. Αν είχε λίγο χρόνο, πιθανόν θα λέγαμε κάποιο ήρεμο Κυκλαδίτικο νησί για πρώτη φορά.Αν είχε περισσότερο χρόνο θα προτείναμε το νησί μας, την Κρήτη.

  • Από τα ταξίδια που έχετε κάνει μέχρι στιγμής, ποιόν τόπο είδατε να έχει περισσότερες ομοιότητες με την Ελλάδα;

Αναμφίβολα οι Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Από εκεί και πέρα όσον αφορά στο mentality έχουμε παρατηρήσει κοινά και με τους Λατίνους.

  • Έχετε σπουδάσει και οι δύο εκτός Κρήτης. Ωστόσο, μετά επιλέξατε να επιστρέψετε στη γενέτειρά σας. Πώς σας δημιουργήθηκε αυτή η ανάγκη για επιστροφή στις ρίζες; Βλέπατε κάτι που δεν σας ταιριάζει στα αστικά κέντρα;

Ο Γιώργος έχει σπουδάσει στην Κρήτη αλλά μετακόμισε στην Αθήνα για δουλειά. Περάσαμε και οι δύο πολλά χρόνια στην Αθήνα, αλλά με τον Covid συνειδητοποιήσαμε ότι η ποιότητα ζωής στο αστικό κέντρο δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να έχουμε. Εξακολουθούμε να βρίσκουμε την Αθήνα τρομερά ενδιαφέρουσα πόλη, απλά όχι για να μένουμε μόνιμα. Η Κρήτη προσφέρει ταυτόχρονα και τις ανέσεις αλλά και την ευκαιρία για μία καλύτερη καθημερινότητα. Επίσης, αγαπάμε πολύ την φύση! Βεβαίως η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον.

  • Υπάρχει κάποιο μέρος της Ελλάδας που δεν έχετε επιστεφθεί και είναι στο bucket list σας;

Υπάρχουν αρκετά νησιά που θα θέλαμε να επισκεφθούμε και δεν το έχουμε κάνει ακόμη, καθώς και την Ήπειρο!

  • Μετά από τόσα ταξίδια που έχετε κάνει, θα μπορούσατε να μας περιγράψετε τις ιδανικές Διακοπές για εσάς;

Οι ιδανικές διακοπές είναι οι ξέγνοιαστες διακοπές. Δεν έχει σημασία αν είναι στο βουνό, ή την θάλασσα. Έχει σημασία, όπου και αν είναι να μπορείς να απολαύσεις τα μικρά πράγματα. Τον πρωινό καφέ με θέα το βουνό. Τον ήλιο να φέγγει στο πρόσωπο σου, ενώ η θάλασσα βρέχει τις πατούσες σου. Να είσαι παρών σε αυτές τις στιγμές. Το μυαλό να μην έχει έννοιες.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr