Εμβόλιο: Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση, ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν ξανά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα χορηγηθεί η 4η δόση - αυτή τη φορά με τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Tην Τετάρτη 14 Σεπτεβρίου ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί για την τέταρτη δόση, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις – ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron – από τις Pfizer/BioNTech (Comirnaty Original/Omicron BA.1) και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα αναμένουμε 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna(Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1).

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, μέχρι σήμερα στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί 21.350.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων τα επτά εκατομμύρια είναι ολοκληρωμένοι, με την Ελλάδα να βρίσκεται στη 12η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε ποσοστό εμβολιασμών με τουλάχιστον μία δόση.

Ποιοι, όμως, πρέπει να προχωρήσουν τώρα στην 4η αναμνηστική δόση για τον κορονοϊό;

Αύριο θα γίνει στην Επιτροπή η τελική επικύρωση των ομάδων στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν τα επικαιοποιημένα εμβόλια.

Όπως είπε, ωστόσο, η πρόεδρος της Επιτροπής η 4η δόση συνιστάται σε:

  • όλα τα άτομα ηλικιας άνω των 60 ετών,
  • τους ανοσοκατεσταλμένους,
  • τα ατομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,
  • τους επαγγελματίες υγείας και φροντιστές ατόμων.

Σημειώνεται πως – όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους – άνοιξε από το απόγευμα της Δευτέρας η πλατφόρμα για τους πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού τους.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας εδώ.

Όσοι πολίτες έχουν προγραμματισμένα ραντέβου για αναμνηστική δόση με τα αρχικού τύπου εμβόλια, μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα ραντεβού τους προκειμένου να τους χορηγηθούν τα επικαιροποιημένα.

Από εδώ και στο εξής το βασικό σχήμα θα γίνεται με τα προηγούμενα εμβόλια και οι αναμνηστικές δόσεις με τα επικαιροποιημένα εμβόλια. Στο σύστημα τα αρχικού τύπου εμβόλια θα έχουν την ένδειξη Pfizer και τα επικαιροποιημένα Pfizer BA.1, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr