Παρασκευή 27/12/2024

Ελληνική πανακότα -Με στραγγιστό γιαούρτι και μέλι, γλυκό βάλσαμο στον καύσωνα

Η πιο βελούδινη και αέρινη ιταλική συνταγή, συναντά ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της ελληνικής παράδοσης: το γιαούρτι.

Γλυκό που φωνάζει ιταλική φινέτσα και λεπτές, απαλές γεύσεις. Μια συνταγή που δεν θα λιγώσει, αλλά θα δροσίσει απολαυστικά ένα καλοκαιρινό απόγευμα που η επιθυμία για γλυκό συναντιέται με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Πανακότα στα ιταλικά σημαίνει πολύ απλά ψημένη κρέμα, πράγμα που πολύ απλά μεταφράζεται σε εύκολη, απολαυστική συνταγή που μπορείτε όλοι να ετοιμάσετε στο σπίτι.

Και μια και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, είπαμε να προτείνουμε μια συνταγή στην οποία οι Ιταλοί «δανείζονται» το ελληνικό γιαούρτι για ακόμη πιο δροσερή απόλαυση.

Πρόκειται για κλασική συνταγή που επιλέγουν οι Ιταλοί, συμπληρώνοντας την ποσότητα γάλακτος που απαιτείται με στραγγιστό γιαούρτι, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Υλικά

240ml γάλακτος
60ml μέλι
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, το γάλα με το μέλι, τη βανίλια και τη σκόνη ζελατίνης σε μια κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά, ώσπου να διαλυθεί το μέλι και η ζελατίνη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα με τη ζελατίνη, ανακατεύοντας να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε σε 6 ατομικά μπολάκια ή φορμάκια (σε περίπτωση που θέλουμε να ξεφομάρουμε και να σερβίρουμε) και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10-15 λεπτά. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σφίξει η πανακότα

Σερβίρουμε με κομμένα φρούτα και τη σάλτσα της αρεσκείας μας

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ