Αρνητικά και τα 97 τεστ στο Δήμο Φαιστού – Χαμηλό το ιικό φορτίο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Ανάσα ανακούφισης ήταν για το Δήμο Φαιστού από τον ΕΟΔΥ ότι και τα 97 τεστ που διενεργήθηκαν από την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ήταν αρνητικά.

Παρ’ όλ’ αυτά και σήμερα το Δημοτικό Κατάστημα Φαιστού θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, ενώ από εδώ και πέρα η μάσκα και τα γάντια θα είναι υποχρεώτικά τόσο για τους πολίτες όσο και για τους εργαζόμενους για τουλάχιστον 10 μέρες, σύμφωνα με το Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Επιπλέον, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν οι οδηγίες για το νέο τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει:

«Μόλις ενημερώθηκα από τον ΕΟΔΥ ότι και τα 97 νέα τεστ που υλοποιήθηκαν από την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης, είναι αρνητικά. Η εξέλιξη ασφαλώς μας χαροποιεί, αλλά δεν μας εφησυχάζει. Σύμφωνα με τις υποδείξεις και την ανάλυση των ειδικών δεν πρόκειται για θαύμα, αλλά για μια ευτυχή συγκυρία, καθώς εκτιμάται ότι υπήρξε ιδιαίτερα χαμηλό υιικό φορτίο, το οποίο δεν ήταν ικανό για μέγιστη διασπορά.

Ο ιός συνεχίζει να υπάρχει ωστόσο και δεν πρέπει τα ευχάριστα αποτελέσματα να επιτρέψουν οποιοδήποτε πανηγυρισμό, με δεδομένο ότι μεσολαβεί πάντοτε και το πενθήμερο, κατά μέσο όρο, διάστημα της επώασης. Γι’ αυτό ως το τέλος του καλοκαιριού τουλάχιστον, οφείλουμε όλοι να δείξουμε τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, αλλά και την απαραίτητη υπευθυνότητα, τηρώντας στο ακέραιο τα μέτρα ατομικής προστασίας.

• Ειδικότερα σε ότι αφορά τα Δημοτικά Καταστήματα του Δήμου Φαιστού, η μάσκα και τα γάντια γίνονται υποχρεωτικά για υπαλλήλους και πολίτες, τουλάχιστον για δέκα ημέρες.

• Ο Δήμος και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό, προκειμένου να μπει ομαλά στη νέα κανονικότητα.

• Αναλυτικά οι οδηγίες προς τους δημότες για το νέο τρόπο εξυπηρέτησης από το Δήμο Φαιστού θα ανακοινωθούν αύριο.

Πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουμε, ότι είναι υποχρέωση μας να μην επιτρέψουμε νέα διασπορά, στο βαθμό τουλάχιστον που μας αφορά. Η τήρηση των βασικών κανόνων υγιεινής ας γίνει καθημερινότητα μας. Κι ας γίνει συνείδηση, ότι χωρίς τη βοήθεια και την υπευθυνότητα όλων, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον αόρατο εχθρό». 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr