«Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέφτασαν το πρωί της Παρασκευής (5.11.2021) περισσότεροι από 1.500 αγρότες της Κρήτης. Συγκεκριμένα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έφτασαν το πρωί με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι, για να πραγματοποιήσουν πορεία έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι αγρότες από την Κρήτη αρχικά συγκεντρώθηκαν στον Πειραιά και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο μετρό για να φτάσουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ωστόσο, σχεδόν κανείς από τους αγρότες δεν φορούσε μάσκα και κανείς δεν φρόντιζε να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αντιδρούν στις περικοπές των επιδοτήσεων, στην κατάρτιση των δασικών χαρτών, αλλά και στο κόστος παραγωγής.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής την εξαίρεση των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος, αλλά και την καταβολή ποσού ύψους 164 εκατ. ευρώ για τη στήριξη κλάδων στον πρωτογενή τομέα.

 

     

πηγη: newsit.gr

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr