ΙΤΕ: Ανοιχτή πρόσκληση για εκπαίδευση σε νέα ψηφιακά εργαλεία ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομίας

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαιτούμενες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και να αξιοποιήσουν τα πλέον σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την ανάδειξη των εκθεμάτων που φιλοξενούν, προσφέρει το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), σε μουσεία και οργανισμούς με αντικείμενο τη διαχείριση και διαφύλαξη έργων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει το ΙΤΕ στους αρμόδιους φορείς να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης, άνευ κόστους, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “DigiTraining, Digital& AudiovisualCapacityBuildingforAccessibleHeritage” (https://digitraining-heritage.eu/). Έμπειροι επαγγελματίες θα αναλάβουν την εκπαίδευση του προσωπικού 60 τουλάχιστον φορέων σε σύγχρονες τεχνολογίες, με στόχο την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, για τη βέλτιστη ανάδειξη και προβολή της απτής και άυλης πτυχής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2021 και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2022 και περιλαμβάνει 3 στάδια:

Στο 1ο στάδιο θα προσφερθεί δωρεάν εκπαίδευση σε ψηφιακές τεχνολογίες που βοηθούν στην καλύτερη διαχείριση των δεδομένων και συντελούν στην προσέλκυση του κοινού, προσφέροντας μια ανεξίτηλη εμπειρία για τον επισκέπτη.

Στο 2ο στάδιο θα επιλεγούν 6 έως 8 οργανισμοί, μετά από εξατομικευμένη ανάλυση των αναγκών και των δυνατοτήτων τους, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ειδικό πρόγραμμα που θα συμπεριλαμβάνει επιτόπιες επισκέψεις, με στόχο την περαιτέρω εξειδίκευσή τους στις ψηφιακές δεξιότητες.

Τέλος, στο 3ο στάδιο, θα επιλεγούν 3 οργανισμοί οι οποίοι θα συνεργαστούν με το Ινστιτούτο στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού εικονικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας τις πτυχές της άυλης και απτής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Έργο αποτελεί κοινοπραξία έξι (6) εταίρων, συντονίζεται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και επιχορηγείται από το πρόγραμμα CREA2020-AGτης Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υποβολή της αίτησης γίνεται στο https://digitraining-heritage.eu/call-for-applications/έως τις 31 Μαΐου 2021.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Ετικέτες

Μοιραστείτε το άρθρο

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr

Ακολουθήστε μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr