Αλέξης Τσίπρας: Τον Σεπτέμβριο το κόμμα, έτοιμος και για πρόωρες εκλογές

Το νέο κόμμα θα γεννηθεί στην κοινωνία όχι στη Βουλή γι΄αυτό και στο ξεκίνημά του δεν μπορεί να έχει εν ενεργεία βουλευτές- Περιστρεφόμενες πόρτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- Αν χρωστάγατε 500 εκατ. στις τράπεζες θα ανήκατε στις τράπεζες.

Το Σεπτέμβριο θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο νέο κόμμα όπως αποκάλυψε στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το πότε θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος: «Το ραντεβού σου με την ιστορία πρέπει να γίνει στην ώρα του. Ούτε να πας και να σε στήσει, ούτε πολύ πιο πριν. Νομίζω θα γίνει στην ώρα του. Νομίζω ότι οι διεργασίες πρέπει να επιταχυνθούν μετά από αυτό το διάστημα. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Εάν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά, νομίζω ότι δεν θα δείτε κάποιον αιφνιδιασμό το επόμενο διάστημα. Και θα γίνει όταν θα είμαστε έτοιμοι. Όταν οι διαδικασίες οι οργανωτικές θα έχουν πληθύνει. Όταν θα έχουν βρεθεί τα πρόσωπα, οι διακηρύξεις, οι θέσεις. Γιατί θέλουμε να έχουμε μια εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση του τόπου. Μπορεί να είναι προς τον Σεπτέμβριο γιατί λογικό είναι αυτό. Αλλά οι πολιτικές εξελίξεις, όπως βλέπετε, μάς προλαβαίνουν. Άρα, με αυτή την έννοια λέω ότι εμείς ετοιμαζόμαστε».

Όσον αφορά το ποιοι θα συμμετέχουν στο νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι «αυτή η προσπάθεια, ακριβώς επειδή συνειδητά θέλω να γεννηθεί μέσα στην κοινωνία, δεν θα γεννηθεί μέσα στη ΒουλήΔεν μπορεί στο ξεκίνημά της να έχει εν ενεργεία βουλευτές, διότι δεν θα έχει κοινοβουλευτική ομάδα. Θα γεννηθεί μέσα στην κοινωνία από την κοινωνία για την κοινωνία».

«Υπό κανονικές συνθήκες ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει προκηρύξει, εκλογές»

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών και ιδίως αυτό των υποκλοπων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο Νίξον στις Ηνωμένες Πολιτείες παραιτήθηκε. Πότε παραιτήθηκε; Όχι όταν αποκαλύφθηκε γιατί κάνει υποκλοπές πολιτικών αντιπάλων, αλλά όταν αποκαλύφθηκε ότι επιχειρεί να χειραγωγήσει την αμερικανική δικαιοσύνη, να συγκαλύψει το έγκλημα. Εγώ αν με ρωτάτε έτσι με βαθιά ειλικρίνεια θα σας πω αν ήμουν στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τόσα μέτωπα, με τις δικογραφίες στη Βουλή να έρχονται η μία μετά την άλλη, με το θέμα των υποκλοπών να έχει ξανανοίξει, διότι ο κύριος που είπατε, ο κ. Ντίλιαν έρχεται και εκβιάζει, ουσιαστικά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ εύκολα. Δεν θα μπορούσα. Και θαρρώ ότι δεν έχει πολλούς δρόμους μπροστά του να επιλέξει».

Επισήμανε μάλιστα αναφορικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και τα σκάνδαλα των υποκλοπών και του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι «υπό κανονικές συνθήκες ο κύριος Μητσοτάκης θα έπρεπε ήδη να έχει προκηρύξει, εκλογές».

Αναρωτήθηκε αν «μπορεί να κρατηθεί μια κυβέρνηση η οποία έχει ήδη σαράντα στον αριθμό κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς, βουλευτές, οι οποίοι έχουν παραιτηθεί από τις θέσεις τους για διάφορα σκάνδαλα, μικρά ή μεγαλύτερα στην επταετή θητεία; Μπορεί να κρατηθεί μια κυβέρνηση η οποία η σχέση της με την Ευρώπη είναι η σχέση της με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία;».

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: Έκανα το πατριωτικό μου καθήκον, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος που ήταν πράγματι μεγάλο.

«Είμαι περήφανος που επέλεξα τη στάση της πατριωτικής ευθύνης έναντι της πολιτικής κερδοσκοπίας. Ξέρω ότι από αυτό υπέστη ζημιά, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες, οι οποίοι ακόμα και σήμερα έχουν αρνητική άποψη για αυτήν. Δεν τους βλέπω αρνητικά. Θέλω όμως να τους ζητήσω να αναλογιστούν σε τι μεγάλες περιπέτειες θα ήταν η πατρίδα μας σήμερα. Αν και στα βόρεια σύνορά μας είχαμε μια Λιβύη, όπου τρίτες δυνάμεις μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι, κυρίως η Τουρκία. Κερδίσαμε την επιτήρηση του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας.

Δυστυχώς,δεν προχωρήσαμε σε συμφωνίες και κύρωση των μνημονίων συνεργασίας στη Βουλή, προκειμένου να διατηρήσουμε αυτή τη δεσπόζουσα θέση, να είμαστε εμείς που διατηρούμε τον εναέριο χώρο. Όμως νομίζω ότι από αυτή την πολιτική απόφαση, που είχε πολιτικό κόστος για μένα, Η πατρίδα μας κέρδισε».

 

πηγη:Dnews

 

 

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr