Ακατάσχετη και αφορολόγητη η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων που δίνεται από τις αιρετές Περιφέρειες

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών ή άλλες πρωτοβουλιών, ώστε η μη επιστρεπτέα επιχορήγηση των επιχειρήσεων μέσω του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 των Περιφερειών να είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, ζητούν από τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά προς τα αρμόδια Υπουργεία, την Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση, με πρωτοβουλία του κ. Βαρδάκη και την συνυπογραφή 62 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ενίσχυση δεν είναι ακατάσχετη, παρά το γεγονός ότι θεωρείται έκτακτο έσοδο, το οποίο ουσιαστικά χορηγείται µε τη μορφή ευεργετήματος στο πλαίσιο αντιμετώπισης των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που συνεπάγεται ο COVlD-19, δεν έχει τα χαρακτηριστικά του εισοδήματος και συνεπώς δεν μπορεί να αποτελέσει φορολογητέο εισόδημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν από τους Αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν άμεσα το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη και να ενημερωθούν για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr