Στο Μέγαρο Μαξίμου ζυγίζουν τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής.
Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μοιραστεί τις σκέψεις του ούτε με τους στενούς του συνεργάτες, ωστόσο κάποιοι έχουν ήδη «τσεκάρει» πιθανές ημερομηνίες στο ημερολόγιο τους
Ζητούμενο η ημέρα αυτή να είναι μακριά από το Πάσχα και μακριά από τις πανελλήνιες εξετάσεις, δεδομένου ότι οι σχολικές αίθουσες θα λειτουργήσουν ως εκλογικά τμήματα.
Οι δύο πρώτες Κυριακές του Απριλίου και οι δύο τελευταίες του Μαΐου θεωρούνται κατάλληλες από πολλούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να στηθούν οι πρώτες κάλπες.
Εκλογές τον… Απρίλιο;
Η επιλογή να διεξαχθούν οι εκλογές την Κυριακή 2 ή 9 Απριλίου θεωρείται κατάλληλη, γιατί οι επαναληπτικές – οι οποίες θα δρομολογηθούν για μετά από 30-45 ημέρες – δεν θα δημιουργήσεις πρόβλημα στις εξετάσεις.
Στις 16 Απριλίου οι ‘Έλληνες γιορτάζουν το Πάσχα και από εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά είναι ορατός ο κίνδυνος οι εκλογές να είναι κοντά ή πάνω στις πανελλαδικές.
Γιατί τον… Μάιο;
Βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο τους και τις Κυριακές 21 και 28 Μαΐου. Σε αυτή την περίπτωση δεν διαταράσσονται οι εξετάσεις των μαθητών, που ξεκινούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, και οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στα τέλη Ιουνίου ή στις αρχές Ιουλίου.
Στα πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής το γεγονός ότι την 1η Μαΐου θα δοθεί στους εργαζόμενους η τρίτη κατά σειρά αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Την απόφαση του Πρωθυπουργού θα καθορίσει οπωσδήποτε και το πολιτικό momentum το οποίο θα επικρατεί στη χώρα την άνοιξη, ενώ, όσον αφορά στις αιτιάσεις ότι τυχόν κάλπες στην έναρξη της τουριστικής περιόδου μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι δεν συνέβη κάτι τέτοιο αντίστοιχα το 2019, όταν και τότε οι εκλογές διεξήχθησαν καλοκαίρι.
Προς το παρόν στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν στην υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και στην αντιμετώπιση του μεγάλου θέματος για κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, της ακρίβειας.
Παράλληλα αναλύουν διεξοδικά τις δημοσκοπήσεις, εστιάζοντας όχι μόνο στα ποσοτικά αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, διαμορφώνοντας βήμα – βήμα την εκλογική στρατηγική.
πηγη:newsit.gr