Σάββατο 28/12/2024

Το κόλπο με το σκόρδο για τον διαχωρισμό των αυγών

Ξεχωρίστε εύκολα και γρήγορα τον κρόκο από το ασπράδι

Υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω που σας ζητούν να διαχωρίσετε τα αυγά. Μπορεί να απολαμβάνετε τις κούπες πρωινού με ασπράδια αυγών, να διαχωρίζετε τους κρόκους για να φτιάξετε μια κλασική καρμπονάρα ή να χρειάζεστε τα ασπράδια για να φτιάξετε μαρέγκα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μπορεί να χρειαστεί να διαχωρίσετε τα αυγά, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι λίγο κουραστικό και χρονοβόρο.

Σύμφωνα με το tastingtable.com, υπάρχουν όλων των ειδών τα εργαλεία που μπορούν να σας βοηθούν να το κάνετε πιο αποτελεσματικά, αλλά τι γίνεται αν είστε στο σπίτι και δεν έχετε κανένα από αυτά;

Το τέχνασμα του να σπάσετε το αυγό στη μέση και να χρησιμοποιήσετε κάθε πλευρά του κελύφους για να μετακινήσετε τον κρόκο από τη μία στην άλλη για να τον διαχωρίσετε θα λειτουργήσει- ωστόσο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σπάσει ο κρόκος στο σπασμένο κέλυφος, και η προσπάθειά σας να στεφθεί με απόλυτη αποτυχία. Τι θα γινόταν όμως αν υπήρχε ένα κόλπο που θα σας επέτρεπε κυριολεκτικά να πιάσετε τον κρόκο και να τον τραβήξετε από το ασπράδι;

Το σκόρδο αποτελεί την έξυπνη λύση για το διαχωρισμό του κρόκου από το ασπράδι

Πριν ένα χρόνο περίπου μια τάση στο TikTok έγινε viral όταν ο @golddairy εξήγησε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σκελίδα σκόρδου για να τραβήξετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού. Απλά σπάτε ένα αυγό σε ένα μπολ με τον κρόκο ακόμα άθικτο και στη συνέχεια τρίψτε μια σκελίδα σκόρδο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη σας. Η τάση έγινε viral για δεύτερη φορά όταν ο δημιουργός περιεχομένου @bayashi_tv παρουσίασε την ίδια τεχνική στο Instagram.

Σύμφωνα με τον χρήστη του TikTok Noah Young του @theshilohfarm, η σκελίδα σκόρδου απελευθερώνει οργανικές ενώσεις που κάνουν τα δάχτυλά σας κολλώδη και τα βοηθούν να «κολλήσουν» με τον κρόκο, ώστε να μπορείτε να τον απομακρύνετε από το ασπράδι. Ενώ ορισμένα σχόλια ήταν αρνητικά ως προς την αποτελεσματικότητα του hack, η συγγραφέας του First For Women, Jenna Cartusciello, σημειώνει ότι αυτό λειτούργησε για εκείνη.

Αν διαχωρίζετε τα αυγά για να φτιάξετε ένα κέικ, μπορεί η μυρωδιά του σκόρδου να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά αν τα διαχωρίζετε για να φτιάξετε μια κιςομελέτες ή ένα πιάτο ζυμαρικών, αυτό το hack είναι ο τέλειος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο και να διασκεδάσετε λίγο στην κουζίνα.

Themakriti

Η ομάδα του themakriti σας φέρνει καθημερινά όλες τις τελευταίες έγκυρες ειδήσεις

Αφήστε το σχόλιο σας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Με την αποστολή του email σας αποδέχεστε τους Όρους & Προϋποθέσεις καθώς και την Πολιτική Απορρήτου του Themakriti.gr

ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΗΜΕΡΑ