Με άστατο καιρό ξημερώνει σήμερα, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, η Κρήτη, με βροχές και τοπικές καταιγίδες να κάνουν την εμφάνισή τους από τις πρωινές ώρες. Σε ορισμένες περιοχές τα φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ακόμη και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις ερημικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 31 βαθμούς Κελσίου.
Το σκηνικό του καιρού παραπέμπει περισσότερο σε φθινόπωρο, με την ατμοσφαιρική αστάθεια να επηρεάζει κυρίως τις νότιες περιοχές της χώρας και το Αιγαίο.
Στην Κρήτη, οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους από νωρίς το πρωί, ενώ παρόμοια φαινόμενα αναμένονται και στη Νότια Πελοπόννησο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αστάθεια αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην Κρήτη
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τις πρωινές ώρες, καθώς στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κατά τη διάρκεια των καταιγίδων.
Η αστάθεια θα διατηρηθεί κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα, ωστόσο προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Παράλληλα, στην ατμόσφαιρα θα υπάρχει μεταφορά ερημικής σκόνης, η οποία θα επηρεάσει εκτός από την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Έως 31 βαθμούς ο υδράργυρος
Παρά τις βροχές και τις καταιγίδες, η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει σημαντική πτώση.
Στην Κρήτη ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου, με τις καιρικές συνθήκες να παραμένουν κατά διαστήματα άστατες.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4 έως 5 μποφόρ.
Βροχές και καταιγίδες και σε άλλες περιοχές
Η αστάθεια δεν περιορίζεται στην Κρήτη. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα Επτάνησα, την Ήπειρο, τη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Πελοπόννησο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Στην Αττική η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει έως τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ έως τους 28 βαθμούς θα κινηθεί ο υδράργυρος και στη Θεσσαλονίκη.
Περιγραφή: Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες από τις πρωινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, στην Κρήτη, με πιθανότητα χαλαζόπτωσης – Σκόνη στην ατμόσφαιρα και θερμοκρασία έως 31 βαθμούς Κελσίου.



